טארט לימון ותותים

פרויקט ההדרים מתקרב לסיומו והפעם החלטנו לקחת את טארט הלימון הקלאסי והכל כך אהוב ולשדרג אותו עם תוספת של קונפי תותים מעל.  ילך מצויין גם עם פירות יער אחרים.

חומרים לטארט בקוטר 18 ס"מ או ל5 טארטלטים בקוטר  8 ס"מ

פריך שקדים: 
250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר,  אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
  • מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
  • אופים ב160 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.  מצננים.

קרם לימון: 
100  גרם מיץ לימון (1/3 כוס ועוד כף)
25 גרם מים (2 כפות)
3 חלמונים
1 ביצה
60 גרם סוכר (1/3 כוס)
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • שמים את מיץ הלימון והמים בסיר ומביאים לרתיחה
  • בינתיים מערבבים את החלמונים,  הביצה והסוכר
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש נמוכה עד להסמכת משמעותית
  • מסירים מהאש, מצננים מעט ומערבבים פנימה את החמאה והגרידה
  • יוצקים את הקרם אל הקלתיות הצפויות כמעט עד הסוף

קונפי תותים: 
200 גרם תותים שלמים
20 גרם גלוקוז
2 גרם פקטין NH
15 גרם סוכר

  • טוחנים את התותים ומסננים את הגרעינים
  • שוקלים 120 גרם מחית מסוננת ושמים אותה בסיר עם הגלוקוז
  • מחממים מעט את המחית ומוסיפים פנימה סוכר ופקטין מעורבבים יחד
  • מבשלים עד לרתיחה ומסירים מהאש
  • מצננים קלות ויוצקים מיד על גבי הטארט לכיסוי כל קרם הלימון
  • מעטרים במעט גרידת לימון ותותים טריים חתוכים.  מקררים במקרר שעה לפחות לפני ההגשה.
מודעות פרסומת

There are 7 comments

  1. ליטל

    האם ניתן להכין את הקונפי תותים ללא פקטין? אפשר להחליף בגלזורה?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או לחלופין להשמיט לגמרי את החמאה ולהוסיף שני גרם ג'לטין מושרים ב-12 גרם מים

  2. ליה

    אופן ההכנה וכמויות של הקונפי תותים במקרה של ג'לטין במקום הפקטין זה אותה כמות?

השאר תגובה