את המתכון המושלם הזה קיבלתי מסער מור האופה המדהים. בצק פוקאצ'ה שפשוט כיף לעבוד איתו ואפשר להכין פוקאצ'ות מטורפות, אבל כאן בחרנו דווקא להכין ממנו עלה פוגאס (שזה השם הצרפתי-פרובסאלי לפוקאצ'ה) במילוי גבינות וזיתים. הפוגאס הצרפתי לרוב מכיל גבינה ותוספות אחרות ומהווה במובן מסויים את הגרסה הקדומה של הפיצה (רק ללא רוטב העגבניות). אבל אפשר להשתולל עם הבצק הזה לכל מיני כיוונים מלוחים ואפילו מתוקים.

IMG_8130_2.JPG

חומרים ל-3 פוקאצ'ות פוגאס גדולות

לפוליש:
75 גרם קמח לחם
75 גרם מים
1 גרם שמרים

  • מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר 12-15 שעות

לבצק פוקאצ'ה:
600 גרם קמח
42 גרם סוכר
150 גרם פוליש (כל הכמות מלמעלה) + 2 גרם שמרים יבשים
360 גרם מים קרים
12 גרם מלח
60 גרם שמן זית (1)
30 גרם שמן זית (2)

למילוי:
200 גרם גבינה קשה מגורדת גס (מוצרלה, קשקבל או מה שבא לכם)
100 גרם זיתים קצוצים דק

  • בקערה בצד מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם סוכר ושמרים יבשים
  • בקערת המיקסר שמים את המים, הפוליש, שמן זית (1) ומפזרים מעל את תערובת הקמח
  • לשים בעזרת וו לישה במהירות 1 למשך 5 דקות. עוצרים את המיקסר ומוסיפים פנימה את המלח.
  • מעלים למהירות 2 ולשים עוד 5 דקות. במהלך זמן זה מזלפים פנימה את יתרת שמן הזית (2) תוך כדי לישה.
  • מניחים את הבצק על משטח העבודה ומקפלים אותו על עצמו מארבע הפינות אל המרכז.
  • הופכים את הבצק, מכסים אותו ונותנים לו לנוח 20 דקות. חוזרים על הקיפול והמנוחה פעמיים נוספות.
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים היטב בניילון ומעבירים להתפחה ארוכה במקרר (כמה שעות ואפילו לילה).
  • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח משומן קלות בשמן זית, מכדררים ונותנים לו לנוח כ-10 דקות.
  • מחלקים ל-3 חלקים במשקל 400 גרם כל אחד. מכדררים ומושחים בשמן זית ונותנים להם מנוחה של כ-25 דקות.
  • מקמחים נייר אפייה במעט קמח דורום או סולת ומעבירים כל כדור בצק לנייר אפייה נפרד.
  • מתחילים לפתוח אותו בהדרגה על יד לחיצות (לא מתיחות). אם הבצק מתחיל להתכווץ נותנים לו כמה דקות מנוחה.
  • כשמגיעים לגודל של בערך תבנית של תנור ביתי (30X40 ס"מ) מושחים את הבצק במעט שמן זית, מפזרים מעל את הגבינה, הזיתים ומעט מלח גס ומקפלים אותו לשניים.
  • ממשיכים לפתוח את הבצק עוד קצת ואז עושים בו מספר חתכים במקומות שונים ופותחים אותו לצורה של עלה. ניתן לפזר מעט קמח דורום או סולת גם מלמעלה.
  • מכסים ומתפיחים עוד 25 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים במרכזו תבנית הפוכה.
  • מחליקים את הפוקאצ'ה אל התבנית ואופים כ-15 דקות עד לקבלת תחתית שחומה-זהובה.

הערות:
– ניתן להשתמש במתכון גם להכנת פוקאצ'ות עם שלל תוספות ולא רק פוגאס
– אם לא רוצים להשתמש בפוליש, ניתן להחליף אותו ב-5 גרם שמרים יבשים (כלומר, סה"כ 7 גרם שמרים). יש לקחת בחשבון שהתפיחה תהיה מהירה יותר.
– ניתן להחליף את הפוליש במחמצת אם יש לכם כזו
– כפי שהוזכר למעלה, יש לסער גרסה מתוקה ומדהימה לפוקאצ'ה הזו. מורחים מעל קרם שקדים (מתכון כאן) ומפזרים מעט פירות טריים (תאנים, תותים, דובדבנים ומה שבא לכם). מפזרים מעט מלח גס ומזלפים טיפה שמן זית ואופים. לאחר האפייה מניחים כמה כפות של גבינת מסקרפונה ונזהרים כי זה ממכר מאוד!!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. מיטל

    היי,
    זה נראה מעולה, בצק הפוקצ׳ה יתאים גם כבסיס לפיצה?

  2. מאי

    היי אוהבת מאוד את הבלוג שלך!
    את הפוקצה המתוקה לא אופים בכלל לפני מריחת קרם השקדים? מורחים אותו על הבצק החי ואז אופים?
    תודה!

  3. סנדי

    אם מחליפים את הפוליש במחמצת, אז באותה כמות – 150 גרם מחמצת ועוקבים בדיוק לפי המתכון. נכון?
    תודה!

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה