קסם של קרמל ווניל

השבוע השיקה חברת נספרסו קפסולות חדשות בטעמי קרמל ווניל ולכבוד ההשקה פתחו לאונג' קינוחים בשיתוף עם מסעדת טאיזו והקונדיטורית שלהם אנה שפירו ועם אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה. האירוע המעוצב והמרשים משך אליו אורחים רבים וכלל שלושה סוגים של קינוחים אותם הכינו בוגרי בית הספר יחד עם אנה. קבלו הצצה בלעדית אל מאחורי הקלעים של האירוע וגם מתכון לאחד הקינוחים הטעימים שהוגשו.

img_8364_2

בארוע היו שלושה חדרים ובכל אחד קינוח אחר. בחדר הקרמל הוגשו אקלרים בשלושה טעמים (שומשום שחור, קוקוס ושוקולד חלב) כשהם מונחים על גבי אבנים שחורות בתוך זן גרדן שבו סוכר חום במקום חול חלוקי נחל. בחדר הווניל הוגשו חלוקי נחל עשויים משוקולד ופטריות פורצ'יני על גבי מתקנים מרחפים התלויים על גבי עץ זית גדול. ובחדר השוקולד נופצה בכל חצי שעה ספירה ענקית עשויה קרח ובתוכה הסתתרו כדורי שוקולד מפתים עם טופי ווניל (והמתכון שלהם בהמשך, אחרי התמונות.

img_8262_2img_8276_2img_8314_2

חומרים ל-20 כדורי שוקולד בקוטר 4 ס"מ

טופי וניל
127 גרם סוכר
37 גרם גלוקוז
15 גרם מים
140 גרם שמנת
82 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 גרם מלח
1 מקל וניל

  • מחממים את השמנת והווניל ושומרים בצד
  • מבשלים את הסוכר עם הגלוקוז והמים על אש נמוכה עד ל-160 מעלות
  • יוצקים בהדרגה את השמנת תוך כדי ערבוב ומחזירים אל האש, מבשלים עד ל-119 מעלות
  • מסירים מהאש ומוציאים את מקל הווניל
  • מטמיעים פנימה את החמאה והמלח ויוצקים לרינג מרובע בגודל 15X15 ס"מ מרופד בניילון נצמד
  • מקפיאים ולאחר מכן חותכים לקוביות. שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.

קראמבל
100 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים

  • מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • מסדרים את הפירורים על מגש ואופים ב-180 מעלות 15-20 דקות

קרמו שוקולד מריר
250 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
100 גרם חלמון
1 מקל וניל
210 גרם שוקולד מריר

  • מחממים את החלב והשמנת עם הווניל, מסירים מהאש ומניחים בצד כשעה לספיגת טעמים
  • מוציאים את מקל הווניל ומחממים שוב
  • בינתיים מערבבים בקערה את החלמון והסוכר
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לאש. מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה ב-85 מעלות.
  • מסירים מהאש ויוצקים על גבי השוקולד. מבלנדרים עם בלנדר מוט
  • יוצקים לתבנית של חצאי כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בחצי מהם קוביית טופי ובחצי מהם חתיכת קראמבל
  • מקפיאים היטב כשעתיים, מחלצים ומחברים כל שני חצאים שונים יחד לכדור שלם
  • מחזירים להקפאה עוד שעה לפחות

ציפוי
280 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאת קקאו
80 גרם שקדים קלופים, קלויים וקצוצים

  • ממיסים שוקולד מריר וחמאת קקאו במיקרוגל ומוסיפים פנימה את השקדים
  • נועצים קיסם בכל כדור קפוא וטובלים אותו בציפוי השוקולד והשקדים
  • מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה ומחכים שהשוקולד יתקשה מעט
  • מערבבים מעט אלכוהול (וודקה או רום) עם מעט צבע מאכל זהב ומשפריצים על הכדורים עם פיפטה
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s