בהמשך למדריך המלא שלנו להכנת בצק עלים מושלם בבית וכפי שהזכרנו שם אם נשארות לכם שאריות של בצק עלים (בין אם הכנתם בעצמכם ובין אם קנוי) לא זורקים אותן, יש מה לעשות איתן. אם נשארה חתיכה גדולה אז ניתן להשתמש בה כמו שהיא. אם נשארו חתיכות קטנות, ניתן להניח אותן זו לצד זו ולרדד אותן בעדינות חזרה למשטח אחד. המרקם לא יהיה זהה למקור אבל בשביל מתכוני השאריות שכאן זה מצויין. קודם כל, ניתן סתם למלא אותן במעט גבינות או שוקולד, לקפל, לסגור ולאפות וכך לקבל מעין בורקסים או דמוי-קרואסון טעים וטרי. והנה עוד שני מתכוני בונוס.

img_8238_2

שבלולים מלוחים:

  • מורחים על ריבוע של בצק ממרח אהוב כלשהו, למשל פסטו, ממרח עגבניות, טפנד זיתים וכד'. לחילופין ניתן סתם להבריש במעט שמן זית.
  • מפזרים מעל תוספות אהובות: פטריות, אנשובי, זיתים, עגבניות מיובשות, גבינות קשות מגורדות
  • ניתן לפזר מעל מעט תבלינים אהובים: מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום, שום ועוד
  • מגלגלים לצורת גליל ופורסים פרוסות דקות של שבלולים
  • מסדרים את השבלולים על מגש עם נייר אפייה
  • רצוי להניח מעל נייר אפייה נוסף ובאמצעות מגש נוסף למעוך אותם קלות ואז להסיר את המגש והנייר הנוספים
  • מברישים במעט ביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות 15-20 דקות

img_1866_2

אוזני פיל פטל:

  • על ריבוע בצק מורחים שכבה דקה של קרם שקדים מעורבב עם מעט מחית פטל (או פטל טחון וגם יעבוד עם כל פרי אחר)
  • ניתן לפזר מעל מעט סוכר חום וגם קינמון או תבלינים אחרים אם רוצים
  • מגלגלים משני הצדדים אל המרכז כמו צורה של ספר תורה ופורסים פרוסות דקות
  • מסדרים את האזניים על מגש עם נייר אפייה
  • רצוי להניח מעל נייר אפייה נוסף ובאמצעות מגש נוסף למעוך אותם קלות ואז להסיר את המגש והנייר הנוספים
  • מברישים במעט ביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות 15-20 דקות

 

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה