פרזייר בכוסות

בייקרי 365 חוגג יום הולדת 4 שנים ואנחנו ממשיכים במסורת של שנה שעברה לפנק אתכם בשבוע שלם של מתכונים בהשראת הקונדיטורים הגדולים. כריסטוף אדם אולי מפורסם היום בעיקר בגלל האקלרים המדהימים שלו, אבל הוא בהחלט יודע לעשות גם דברים אחרים. הקינוח הראשון שלנו הוא גרסה של "פרזייר" שמכינים בכוסות בהשראתו. מתכון פשוט וקליל אבל בה בעת מרשים וטעים!

IMG_8053_2.JPG

חומרים ל-10 כוסות בינוניות:

קראמבל שקדים
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר
40 גרם קמח
1 גרם מלח
50 גרם שקדים

  • מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לאיחוד של הבצק ומאחדים בסוף עם הידיים
  • מעל מגש עם נייר אפייה מגררים את הבצק בפומפיה לקבלת פירורים גסים המפוזרים באופן אחיד על כל התבנית
  • אופים ב-170 מעלות 20 דקות עד להשחמה מלאה. מצננים

גנאש שוקולד לבן מוקצף:
500 גרם שמנת מתוקה (שני מיכלים)
מקל וניל או תמצית וניל
110 גרם שוקולד לבן

  • מחממים מחצית מהשמנת עם הווניל עד לסף רתיחה, מסירים מהאש ומניחים בצד לחליטה כרבע שעה (אם משתמשים בתמצית וניל אז ניתן לדלג על שלב זה)
  • מוציאים את מקל הווניל ומביאים שוב לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד הלבן ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק.
  • מוסיפים פנימה את יתרת השמנת (הקרה) ומערבבים היטב. שומרים במקרר 3 שעות לפחות.

הרכבה:
חבילת תותים לקישוט

  • חותכים את התותים לרוחב (טבעות) ומסדרים אותם על דפנות הכוסות
  • מפזרים מעט קראמבל בתחתית הכוס
  • מקציפים את הגנאש למרקם קרמי ויציב וממלאים את הכוסות חצי גובה
  • מפזרים בפנים עוד תותים חתוכים ועוד קראמבל
  • משלימים בגנאש עד לשפת הכוס ומקשטים במעט תותים חתוכים
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s