טארטלט בסיבוב

ב

הטארטלט הזה נוצר בהשראת אחד הטארטלטים המפורסמים של סדריק גרולה בשעת התה של מלון מוריס. רציתי לקחת אותו לטעמים בעלי אופי יותר ישראלי ולכן מילאתי אותו בפיננסייר פיסטוק, גנאש שוקולד חלב וגנאש מוקצף חלבה. ניסיון ראשון בזילוף עם פטיפון ומסתבר שזה לא כל כך קל ודורש המון תירגול, אבל תוכלו גם לזלף את הגנאש באיזו צורה שבא לכם.

IMG_8377_2.JPG

חומרים ל-4 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ

גנאש שוקולד לבן מוקצף
1 גרם ג'לטין
6 גרם מים קרים
190 גרם שמנת מתוקה
45 גרם שוקולד לבן
50 גרם ממרח חלבה

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מחממים את השמנת עד לרתיחה ויוצקים על שוקולד לבן
  • מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
  • מערבבים פנימה את הג'לטין וממרח חלבה ומבלנדרים היטב
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות (רצוי לילה)

פריך שקדים:
250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר,  אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
  • מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
  • אופים ב160 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה.  מצננים

פיננסייר פיסטוק:
130 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
30 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
50 גרם מחית פיסטוק
30 גרם חמאה מומסת חמה

  • מערבבים יחד את כל החומרים
  • יוצקים אל הקלתיות עד לחצי גובה ואופים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מצננים.

גנאש שוקולד חלב
90 גרם שמנת
מעט תמצית וניל
30 גרם גלוקוז
230 גרם שוקולד חלב
10 גרם חמאה

  • מחממים את השמנת עם הווניל והגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שכולה נמסה לתוך התערובת
  • ממלאים את הטארטלטים עד שפתם ושומרים במקרר שעה לפחות

הרכבה
– מקציפים את הגנאש עד לקבלת קרם יציב מאוד
– מזלפים את הקרם על פני הטארטלט בתנועת סיבוב או באיזו צורה שרוצים
– ניתן לעטר עם מעט פתיתי שוקולד, פיסטוקים גרוסים ושערות חלבה

מודעות פרסומת

13 תגובות הוסף תגובה

  1. משה הגיב:

    היי, לקוטר 20 צריך להגדיל כמויות?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לדעתי הכמות תספיק לטארט בגודל 20

      אהבתי

  2. Chen Shaul הגיב:

    היי מאיפה קונים את הפטיפון ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      או שמשיגים פטיפון ישן ממישהו שיש לו ולא צריך. או שיש משחק כדרות כזה לילדים שהרבה משיגים. אפשר לקנות את זה באמזון אבל אין לי את הקישור המדוייק.

      אהבתי

  3. מיה הגיב:

    ול24 נאמר? בכמה להגדיל?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כפול 1.5

      אהבתי

  4. יוליה הגיב:

    אפשר בלי חלבה, או להחליף אותה במשהו?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כל מחית שומנית – פרלינה, פיסטוק וכדומה

      אהבתי

  5. אלה הגיב:

    היי, החמאה בפיננסייר צריכה להיות ממש מומסת או רכה בטמפ׳ החדר?

    אהבתי

      1. אלה הגיב:

        תודה!

        אהבתי

  6. אלה הגיב:

    אם מחית הפיסטוק שלי ממותקת, אפשר להשמיט את הסוכר?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לא להשמיט אבל להפחית כ-30 גרם מהסוכר

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s