הטארטלט הזה נוצר בהשראת אחד הטארטלטים המפורסמים של סדריק גרולה בשעת התה של מלון מוריס. רציתי לקחת אותו לטעמים בעלי אופי יותר ישראלי ולכן מילאתי אותו בפיננסייר פיסטוק, גנאש שוקולד חלב וגנאש מוקצף חלבה. ניסיון ראשון בזילוף עם פטיפון ומסתבר שזה לא כל כך קל ודורש המון תירגול, אבל תוכלו גם לזלף את הגנאש באיזו צורה שבא לכם.
חומרים ל-4 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ
גנאש שוקולד לבן מוקצף
1 גרם ג'לטין
6 גרם מים קרים
190 גרם שמנת מתוקה
45 גרם שוקולד לבן
50 גרם ממרח חלבה
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- מחממים את השמנת עד לרתיחה ויוצקים על שוקולד לבן
- מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
- מערבבים פנימה את הג'לטין וממרח חלבה ומבלנדרים היטב
- עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות (רצוי לילה)
פריך שקדים:
250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה
- שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
- מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
- אופים ב160 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה. מצננים
פיננסייר פיסטוק:
130 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
30 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
50 גרם מחית פיסטוק
30 גרם חמאה מומסת חמה
- מערבבים יחד את כל החומרים
- יוצקים אל הקלתיות עד לחצי גובה ואופים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מצננים.
גנאש שוקולד חלב
90 גרם שמנת
מעט תמצית וניל
30 גרם גלוקוז
230 גרם שוקולד חלב
10 גרם חמאה
- מחממים את השמנת עם הווניל והגלוקוז עד לסף רתיחה
- יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לקבלת גנאש חלק ומבריק
- מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שכולה נמסה לתוך התערובת
- ממלאים את הטארטלטים עד שפתם ושומרים במקרר שעה לפחות
הרכבה
– מקציפים את הגנאש עד לקבלת קרם יציב מאוד
– מזלפים את הקרם על פני הטארטלט בתנועת סיבוב או באיזו צורה שרוצים
– ניתן לעטר עם מעט פתיתי שוקולד, פיסטוקים גרוסים ושערות חלבה
היי, לקוטר 20 צריך להגדיל כמויות?
לדעתי הכמות תספיק לטארט בגודל 20
היי מאיפה קונים את הפטיפון ?
או שמשיגים פטיפון ישן ממישהו שיש לו ולא צריך. או שיש משחק כדרות כזה לילדים שהרבה משיגים. אפשר לקנות את זה באמזון אבל אין לי את הקישור המדוייק.
ול24 נאמר? בכמה להגדיל?
כפול 1.5
האם יש צורך באפייה עוורת עם משקולות במידה ומכינים בקוטר 24?
אפשר בלי חלבה, או להחליף אותה במשהו?
כל מחית שומנית – פרלינה, פיסטוק וכדומה
היי, החמאה בפיננסייר צריכה להיות ממש מומסת או רכה בטמפ׳ החדר?
מומסת
תודה!
אם מחית הפיסטוק שלי ממותקת, אפשר להשמיט את הסוכר?
לא להשמיט אבל להפחית כ-30 גרם מהסוכר
רוצה להודות לך על כל המתכונים המושחתים ועל ההסברים 😍
תודה רבה!
היי, אם מכינים בקוטר 24, יש צורך באפייה עוורת?
לא, אם עוקבים אחרי כל ההוראות אז אין צורך באפייה עיוורת
היי באיזה צנטר השתמשת?
צנטר שנקרא סנט הונורה
היי. האם אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר? תודה
כן
היי. אם אין לי גלוקוז? יש תחליף ?
דבש