בשבוע שעבר השתתפתי בסדנה מדליקה של השף ערן שוורצברד שזכתה לשם "שעת התה" ועסקה כולה בעוגיות. הוכנו שם 10 סוגים של עוגיות מתוקות ומלוחות בדרגות קושי שונות והכל היה כל כך טעים וכיפי. אז אנחנו מנצלים את כל ההשראה הזאת כדי להכריז על שבוע העוגיות של בייקרי 365 והוא מתחיל, איך לא, עם תמונות מהסדנה וכמובן מתכון לעוגיות מלוחות בהקדשה אישית מהשף.
עוגיות מלוחות
165 גרם חמאה
165 גרם מוצרלה מעושנת מגורדת
210 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
3 גרם פפריקה
2 גרם מלח
2 גרם פלפל ורוד שלם
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
ביצה להברשה
פרג שלם לציפוי
- ערבבו במיקסר עם וו גיטרה חמאה ומוצרלה מעושנת
- הוסיפו את כל החומרים היבשים בפעמיים
- גלגלו את הבצק לגליל ברוחב 3 ס"מ או לחילופין הכניסו אותו לתבנית מלבנית והניחו במקפיא למספר שעות
- הברישו בביצה וגלגלו בפרג ופרסו לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ
- אפו בתנור מחומם ל-170 מעלות עד להזהבה ואז הורידו את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואפו עוד כמה דקות לייבוש. סה"כ זמן אפייה כ-10-12 דקות.
אם אני רוצה להכין מראש גלילים ולהקפיא אותם לשימוש עתידי, כמה זמן לדעתך הם ישרדו במקפיא (מנויילנים או בשקית וואקום), שלושה חודשים בערך?
כן, כמה חודשים בלי בעיה
יש אפשרות להחליף את המוצרלה בגבינה אחרת או להוסיף פרמז׳ן גם?
אין בעיה להחליף את המוצרלה בגבינה קשה אחרת