עוגיות חמאה ווניל בצורת דובונים חמודים שגם הגדולים וגם הקטנים אוהבים לזלול. לקטנים כדאי להחליף את האגוזים בצימוקים, חמוציות או שוקולד. ואפשר גם לגוון בתוספות עם תבלינים כמו קינמון או ציפורן, זרעים קטנים כמו שומשום או צ'יה, צבעים אם בא לכם לעשות אותן צבעוניות או אבקת קקאו אם בא לכם טעם שוקולדי יותר.
140 גרם קמח (1) (1 כוס)
135 גרם אבקת סוכר (1 כוס + 2 כפות)
3 גרם מלח (חצי כפית)
40 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל L
210 גרם קמח (2) (1.5 כוסות)
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
- מניחים בקערת המיקסר יחד אבקת סוכר, קמח (1), מלח ואבקת שקדים ומעבדים בעזרת וו גיטרה.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן את יתרת הקמח (2) והווניל.
- מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה לעובי של 2.5 מ"מ ומניחים בקירור כשעה.
- קורצים דובונים על ידי קורצן בצורה המתאימה ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה או סיליקון.
- מניחים במרכז כל דובון שקד, אגוז או צימוק ומקפלים בעדינות את הידיים כך שיאחזו בו.
- מציירים לכל דובון עיניים ואף עם קיסם שיניים.
- אופים ב-170 מעלות כ-12-15 דקות כך ששולי הדובונים מזהיבים והמרכז נותר אפוי אך בהיר.