מסיימים את שבוע העוגיות שלנו עם מתכון לעוגיות אלפחורס מושלמות של הקונדיטורית יאנינה מירסקי מפקאל'ה. כמה טעים!!!
חומרים:
260 גרם חמאה
160 גרם סוכר
4 חלמונים
חצי כפית תמצית וניל
כפית ברנדי
גרידה מלימון אחד
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
160 גרם סוכר
4 חלמונים
חצי כפית תמצית וניל
כפית ברנדי
גרידה מלימון אחד
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
להרכבה:
ריבת חלב
קוקוס טחון
ריבת חלב
קוקוס טחון
- בקערת המיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר
- מוסיפים בהדרגה את החלמונים, תמצית וניל, ברנדי וגרדת לימון
- מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים אותם לתערובת
- ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד
- עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר לשעה, עד שהבצק מתקרר
- מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ”מ על גבי משטח העבודה
- קורצים עיגולים בקוטר כ-5 ס”מ ומסדרים אותם על גבי מגש
- אופים במשך 7-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מצננים.
- מחברים כל שני “מכסים” בעזרת ריבת חלב ומגלגלים על קוקוס טחון
הי,
במתכון של העוגיות אלפחורס, לא צריך לשים גם אבקת אפייה?
תודה
אין צורך
האם יש אפשרות להחליף את הקמח בתחליף ללא גלוטן (לצליאקים) ?
לא ניסיתי. כדאי לנסות עם קמח שאת יודעת שעובד לך מעוגיות אחרות.
אפשרי להשתמש בקמח חיטה מלאה?
לא ניסיתי. אפשר לנסות אבל אז כדאי להגדיל מעט את כמות הנוזלים כדי שלא יצא יבש מדי.