אגוזים והדרים

העוגה הזאת פשוט דורשת לצלול פנימה ולהתמלא באושר מהמתיקות, מהקראנצ'יות ומהעיקצוץ של ההדרים. שלל פיצוחים קלויים ומומלחים קלות שוחים בטופי תפוזים או לימונים עדין ומפנק והכל נח בתוך קלתית שקדים פריכה…

IMG_8874_2.JPG

חומרים לטארט בקוטר 18-20 ס"מ

תחתית שקדים (מספיק לשתי עוגות, ניתן לשמור את היתרה בהקפאה)

105 גרם קמח (1)
170 גרם אבקת סוכר
4 גרם מלח
55 גרם אבקת שקדים
255 גרם חמאה רכה
76 גרם ביצים
330 גרם קמח (2)

  • שמים בקערת המיקסר יחד אבקת סוכר, קמח (1), מלח ואבקת שקדים ומעבדים בעזרת וו גיטרה.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר מכן את יתרת הקמח (2).
  • מרדדים בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה לעובי של 2.5 מ"מ ומניחים בקירור כשעה.
  • מרפדים רינג בקוטר 18-20 ס"מ ואופים 15-20 דקות ב-170 מעלות עד שהקלתית מזהיבה ואפויה לחלוטין. מצננים.
  • על מנת שהתחתית לא תתעוות בתנור, רצוי לקרר ואפילו להקפיא את הקלתית לפני האפייה ולאפות על משטח סיליקון מחורר (סילפן)

מלית טופי תפוזים ואגוזים
250 גרם תערובת של אגוזים לא קלויים – אגוזי לוז, אגוזי מלך, מקדמיה, קשיו, שקדים שלמים, פקאן (לפי הטעם)
250 גרם סוכר (1 ורבע כוסות)
180 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)
מעט תמצית וניל
גרידה מתפוז אחד או לימון אחד

  • מערבבים 3-4 כפות מים עם חצי כפית מלח ויוצקים על האגוזים. מערבבים היטב ומסדרים אותם על מגש עם נייר אפייה.
  • קולים את האגוזים ב-150 מעלות כ-10-12 דקות. מצננים.
  • מחממים את השמנת המתוקה עם הווניל עד לסף רתיחה ומסירים מהאש
  • מפזרים מעט סוכר בתחתית של סיר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס
  • מוסיפים בהדרגה את שאר הסוכר כאשר בכל פעם מוודאים שהסוכר שהוספנו קודם נמס
  • לאחר שהוספנו את כל הסוכר ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי
  • מוסיפים פנימה בהדרגה את השמנת, בכל פעם קצת ומערבבים היטב בכל פעם. זהירות! התערובת תבעבע בפראות!
  • לאחר שהוספנו את כל השמנת, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
  • מוסיפים פנימה את גרידת התפוז והאגוזים ומערבבים היטב עד שכל האגוזים מכוסים בטופי
  • יוצקים את התערובת אל הקלתית המצוננת ומסדרים יפה. מצננים.
  • שומרים ומגישים בטמפרטורת החדר.

IMG_8877_2.JPG

מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. שמואל הגיב:

    האפיה כאן היא אפייה עיוורת?

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s