תכשיטי קאנלה

רבים בטח שמעו על המאפה הצרפתי שנקרא קאנלה (Canele) שהוא מעין מאפה קרמי עדין ורך עם טעמים של וניל ורום. בהשראת המאפה הזה ובהשראת תמונה שראיתי פעם אצל Jeffrey Cagnes החלטתי ליצור קינוח שנראה כמו קאנלה אבל הוא בעצם מורכב מקרם פטיסייר עשיר בטעמים של וניל ורום בציפוי שוקולד חלב פציח צבוע בברונזה (בהשראת תבנית הקאנלה המסורתית שעשויה נחושת). ניתן להכין בכל צורה שרוצים וגם להגיש קפוא בתור גלידוניות. ביסים קטנים של אושר!

IMG_8869_2.JPG

חומרים ל-18 קאנלים קטנים

קרם פטיסייר
250 גרם חלב
מעט תמצית וניל
3 חלמונים מביצים בגודל L (60 גרם)
60 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים
20 גרם רום

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מחממים בסיר חלב ותמצית וניל
  • בינתיים מערבבים בקערה חלמונים סוכר וקורנפלור
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר. מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה משמעותית תוך בחישה מתמדת.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין והרום. מערבבים היטב.
  • יוצאים לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים
  • מקפיאים שעה לפחות

ציפוי שוקולד חלב
150 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאת קקאו
אבקת ברונזה (אופציונלי)

  • ממיסים שוקולד חלב וחמאת קקאו בפולסים במיקרוגל עד שהכל מומס ואין גושים
  • מחלצים את הקרם הקפוא מתבנית הסיליקון
  • נועצים קיסם בתחתית כל קאנלה וטובלים בשוקולד
  • מנערים היטב את היתרה ונועצים במשטח קלקר (לחילופין, ניתן לנעוץ את הקיסם בראש ולהניח על מגש עם נייר אפייה)
  • מחלצים בזהירות את הקיסם החוצה
  • מאבקים באבקת ברונזה (אם רוצים)
  • מגישים קר או קפוא

IMG_8871_2.JPG

מודעות פרסומת

תגובה אחת הוסף תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s