העוגה הבחושה הכי טעימה שיצא לכם לטעום! עוגה בחושה קלילה ואוורירית עם המון משמשים שיכורים ספוגים בברנדי ושטרוייזל קראנצ'י של אגוזי לוז מעל.

חומרים לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק (עדיף תבניות רחבות וקצרות על פני ארוכות ודקות)
שטרויזל לוז:
80 גרם חמאה
80 גרם קמח (חצי כוס + 2 כפות)
80 גרם סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)
100 גרם אגוזי לוז קלופים (1 כוס)
קמצוץ מלח
- מסדרים את האגוזים על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מצננים.
- טוחנים את האגוזים לאבקה דקה.
- שמים את האגוזים הטחונים יחד עם כל החומרים בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת פירורים גסים.
- שומרים בקירור עד לאפיית העוגה.
סירופ להספגה (אופציונלי):
1 כוס מים
1 כוס סוכר
- שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. מצננים לטמפרטורת החדר.
בחושה משמשים בברנדי:
225 גרם חמאה רכה
450 גרם סוכר (2 ורבע כוסות)
מעט תמצית וניל
300 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
160 גרם שמנת חמוצה (3/4 מיכל)
340 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
4 גרם אבקת אפייה (חצי כף)
2 גרם מלח (רבע כפית)
180 גרם משמשים מיובשים (1 כוס)
50 גרם ברנדי
- חותכים את המשמשים לקוביות ושמים אותם בכלי קטן יחד עם הברנדי ומכסים. מחממים דקה במיקרוגל בעוצמה גבוהה ומוציאים. מצננים.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עם וו בלון עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מקפלים לסירוגין את השמנת החמוצה ואת תערובת הקמח אל תערובת הביצים כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
- לבסוף מסננים את המשמשים מהברנדי ומקפלים אותם פנימה אל התערובת.
- מחלקים את התערובת בצורה שווה לשתי תבניות משומנות ומקומחות קלות.
- מפזרים מעל את השטרוייזל בשכבה אחידה.
- אופים ב-160 מעלות 30-40 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומספיגים מיד בסירופ (אופציונלי)