משמש שיכור

העוגה הבחושה הכי טעימה שיצא לכם לטעום! עוגה בחושה קלילה ואוורירית עם המון משמשים שיכורים ספוגים בברנדי ושטרוייזל קראנצ'י של אגוזי לוז מעל.

IMG_1158_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק (עדיף תבניות רחבות וקצרות על פני ארוכות ודקות)

שטרויזל לוז:
80 גרם חמאה
80 גרם קמח (חצי כוס + 2 כפות)
80 גרם סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)
100 גרם אגוזי לוז קלופים (1 כוס)
קמצוץ מלח

  • מסדרים את האגוזים על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מצננים.
  • טוחנים את האגוזים לאבקה דקה.
  • שמים את האגוזים הטחונים יחד עם כל החומרים בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת פירורים גסים.
  • שומרים בקירור עד לאפיית העוגה.

סירופ להספגה (אופציונלי):
1 כוס מים
1 כוס סוכר

  • שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. מצננים לטמפרטורת החדר.

בחושה משמשים בברנדי:
225 גרם חמאה רכה
450 גרם סוכר (2 ורבע כוסות)
מעט תמצית וניל
300 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
160 גרם שמנת חמוצה (3/4 מיכל)
340 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
4 גרם אבקת אפייה (חצי כף)
2  גרם מלח (רבע כפית)
180 גרם משמשים מיובשים (1 כוס)
50 גרם ברנדי

  • חותכים את המשמשים לקוביות ושמים אותם בכלי קטן יחד עם הברנדי ומכסים. מחממים דקה במיקרוגל בעוצמה גבוהה ומוציאים. מצננים.
  • שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עם וו בלון עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • מקפלים לסירוגין את השמנת החמוצה ואת תערובת הקמח אל תערובת הביצים כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
  • לבסוף מסננים את המשמשים מהברנדי ומקפלים אותם פנימה אל התערובת.
  • מחלקים את התערובת בצורה שווה לשתי תבניות משומנות ומקומחות קלות.
  • מפזרים מעל את השטרוייזל בשכבה אחידה.
  • אופים ב-160 מעלות 30-40 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
  • מוציאים את העוגות מהתנור ומספיגים מיד בסירופ (אופציונלי)

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s