מלוואח ביתי

כבר הראנו לכם כמה צורות מעניינות לקפל את החמאה האהובה שלכם לתוך שלל מאפים. הפעם נראה לכם קיפולים מסוג שונה לגמרי. מלוואח עשוי מעלים דקיקים שמותחים אותם עד שהם נהיים כמעט שקופים מורחים אותם בחמאה ומקפלים והתוצאה שמתקבלת בבית פשוט מדהימה. ביצה קשה, קצת עגבניות מגורדות וקצת חריף ויש ארוחה מושלמת!

img_8907_2

חומרים ל-8 יחידות מלוואח

1000 גרם קמח (8 כוסות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
15 גרם מלח (1 כף)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
600 גרם מים חמימים (2 וחצי כוסות)
300 גרם חמאה לקיפולים

  • שמים את כל החומרים חוץ מהחמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-7 דקות עד שהבצק חלק וגמיש
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כרבע שעה
  • בינתיים מכינים את החמאה לקיפול – החמאה צריכה להיות רכה מאוד ומשחתית, כמעט מומסת. מחממים בפולסים קצרים במיקרוגל ובוחשים היטב בין לבין עד שמתקבלת משחה רכה מאוד, אבל לא ממיסים את החמאה לגמרי.
  • מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים במשקל כ-200 גרם כל אחד, מכדררים כל חלק לכדור ומשמנים אותו במעט מהחמאה. מכסים במגבת ונותנים עוד מנוחה קצרה של 10 דקות.
  • משמנים היטב את משטח העבודה בשכבה דקה של החמאה ומניחים כדור אחד במרכז.
  • משמנים היטב את פני הכדור ובאמצעות הידיים פותחים אותו לעלה מלבני דק מאוד, כמו נייר, כמעט שקוף, וגדול
  • משמנים קלות את העלה ומקפלים את השליש הימני אל המרכז ואז את השליש השמאלי אל המרכז
  • מקפלים שני משולשים בקצה התחתון של המלבן שהתקבל אל האמצע כמו חצי מעטפה ואז מקפלים את המשולש שהתקבל פעם ימינה ופעם שמאלה עד שמשלימים את כל הבצק. מתקבל משולש גדול עם הקיפולים.
  • משמנים מעט את פני המשולש שקיבלנו ומסדרים אותו על מגש עם נייר אפייה משומן.
  • חוזרים על הפעולות עם יתר הכדורים. מכסים את המגש בניילון ומעבירים למקרר לשעה.
  • מרדדים כל כדור על משטח מקומח קלות עד שמקבלים עלה עגול בקוטר 25-30 ס"מ
  • מטגנים את המלוואח במחבת משומנת כמה דקות מכל צד עד להזהבה ומגישים חם עם ביצה קשה ועגבנייה מגורדת
  • אם לא משתמשים בכל המלוואחים ניתן להקפיא אותם בערימה עם נייר אפייה מפריד ביניהם
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s