עוגת רימונים ואגסים הפוכה, עסיסית ועשירה עם שילוב טעמים ים תיכוני ומפתיע – רימונים, אגסים, תפוזי דם, אגוזי מלך ושמן זית. אוכלים מכורבלים מתחת לשמיכה ומדמיינים שנמצאים על חוף הים…
חומרים לעוגה בקוטר 24-26 ס"מ
30 גרם חמאה (לפרווה ניתן להחליף בשמן או מרגרינה)
45 גרם מיץ תפוזי דם או תפוזים רגילים אם אין (3 כפות)
80 גרם רכז רימונים או רסק רימונים (1/4 כוס)
50 גרם סוכר (1) (1/4 כוס)
3 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים
100 גרם אגוזי מלך (1 כוס)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
6 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי)
8 גרם מלח (חצי כפית)
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
240 גרם ביצים (4 ביצים בגודל L)
200 גרם סוכר (2) (1 כוס)
גרידה מתפוז אחד
180 גרם שמן זית (3/4 כוס)
- משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ. אם משתמשים ברינג אז יש לוודא שהוא אטום מכל הכיוונים עם נייר אפייה או נייר כסף. מניחים בתחתית התבנית עיגול של נייר אפייה.
- מסדרים את האגוזים על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-150 מעלות במשך 10 דקות. מצננים.
- מחממים בסיר חמאה, מיץ תפוזים, רכז רימונים וסוכר. מביאים הכל לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות לצמצום.
- מכניסים פנימה את האגסים עם הצד החצוי (הפנימי) כלפי מעלה. מבשלים בלי לערבב במשך 3-4 דקות עד שהאגסים משחררים מעט נוזלים.
- מסדרים את האגסים בתחתית התבנית עם החלק החצוי כלפי מטה.
- ממשיכים לבשל את הסירופ עוד 2-3 דקות עד להסמכה. יוצקים אותו על גבי האגסים ומעבירים את התבנית ל-10 דקות במקרר או במקפיא.
- טוחנים את האגוזים עם הקמח, אבקת האפייה, המלח וההל במעבד מזון עד שמקבלים אבקה דקה ואחידה.
- מקציפים את הביצים, הסוכר וגרידת התפוז במיקסר עם וו מקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים פנימה את השמן תוך כדי הקצפה איטית עד שכולו נטמע בתערובת.
- מקפלים פנימה את תערובת האבקות בשני חלקים ומערבבים רק עד שאחיד.
- יוצקים את התערובת על גבי הסירופ. חשוב לא למלא את התבנית יותר משני שליש גובה אחרת התערובת תגלוש
- אופים ב-170 מעלות במשך 50-60 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה ומצננים היטב. מעבירים סכין סביב הדפנות והופכים את העוגה על צלחת או מגש.
- אם רוצים ניתן להבריש את העוגה מלמעלה (לא את האגסים) במעט רכז רימונים מעורבב עם מים.