מקלות וניל

אני באופן אישי מאוד אוהב בצק רבוך של פחזניות ולכן הפעם החלטתי להקדיש לו שבוע שלם – אז תתכוננו לראות פחזניות כמו שלא הכרתם. הקינוח הראשון הוא מקלות קטנטנים של וניל וקרמל וכדאי לכם להכין הרבה מאלה כי הם נחטפים מהר…

עדכון: הוספנו עכשיו מתכון בונוס של פחזניות "שוקט" קטנטנות שזוללים בביס, בלי קרמים ובלי תוספות, הן מושלמות כפי שהן…

IMG_9029_2.JPG

מתכון בסיס לפחזניות:
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)

– שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
– מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
– מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
– מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
– מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
– מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
– הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
– זה מתכון הבסיס שמשותף לכל הפחזניות. ההמשך משתנה ממתכון למתכון.
זילוף המקלות:
– מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 5 מ"מ
– מזלפים על תבנית עם נייר אפייה מקלות ישרים באורך 10-12 ס"מ
– חשוב לא ללחוץ על השק בזמן הזילוף אלא לתת לבצק ליפול על המגש
– עוד אופציה לקבלת תוצאה אחידה היא לזלף מקלות ארוכים באורך כל המגש. להקפיא אותם לחלוטין ואז לחתוך לגודל הרצוי ולסדר על המגש
– אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה והתייצבות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
– חותכים את הקצוות של המקל לקבלת פתחים עגולים. אם צריך, ניתן להעביר את הקצה האחורי של מזלג על מנת לוודא שהמקל חלול לחלוטין.
– ממלאים בקרם פטיסייר (מתכון בהמשך) עם צנטר קטן ומיישרים את הקצוות.
– מכינים קרמל יבש (הסבר בהמשך), מצננים אותו טיפה ומזלפים פסים של קרמל על המקלות באמצעות מזלג טבול בקרמל
– רצוי להגיש באותו היום
קרם דיפלומט – מתכון בסיס
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
– משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
– שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
– את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
– עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
– מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל הקרם.
– עוטפים את הקרם בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהוא קר לחלוטין.
– מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב ומעבירים לשק זילוף לצורך המילוי.
קרמל יבש – מתכון בסיס
200 גרם סוכר
– מפזרים מעט סוכר בסיר על אש בינונית.
– כאשר כל הסוכר נמס מפזרים שכבה נוספת של סוכר וחוזרים על הפעולה עד שכל הסוכר בסיר
– ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי
– מצננים מעט את הקרמל וממשיכים לפי המתכון
IMG_2818_2.JPG
מתכון בונוס: פחזניות "שוקט"
– מכינים את מתכון הבסיס שלמעלה ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר קטן וחלק
– מזלפים עיגולים קטנטנים בקוטר חצי ס"מ על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה
– מפזרים מעל גבישי סוכר גסים ואופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות להזהבה.
– מצננים וזוללים!
מודעות פרסומת

3 תגובות הוסף תגובה

  1. ענבל הגיב:

    ערב טוב
    עשיתי את המקלות אבל לא יצאו חלולים ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      זה סימן שצריך לאפות עוד קצת. בכל מקרה אפשר לרוקן אותם עם מקל או ידית של כף.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s