מקלות וניל

אני באופן אישי מאוד אוהב בצק רבוך של פחזניות ולכן הפעם החלטתי להקדיש לו שבוע שלם – אז תתכוננו לראות פחזניות כמו שלא הכרתם. הקינוח הראשון הוא מקלות קטנטנים של וניל וקרמל וכדאי לכם להכין הרבה מאלה כי הם נחטפים מהר…

עדכון: הוספנו עכשיו מתכון בונוס של פחזניות "שוקט" קטנטנות שזוללים בביס, בלי קרמים ובלי תוספות, הן מושלמות כפי שהן…

IMG_9029_2.JPG

מתכון בסיס לפחזניות:
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)

– שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
– מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
– מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
– מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
– מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
– מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
– הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
– זה מתכון הבסיס שמשותף לכל הפחזניות. ההמשך משתנה ממתכון למתכון.
זילוף המקלות:
– מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 5 מ"מ
– מזלפים על תבנית עם נייר אפייה מקלות ישרים באורך 10-12 ס"מ
– חשוב לא ללחוץ על השק בזמן הזילוף אלא לתת לבצק ליפול על המגש
– עוד אופציה לקבלת תוצאה אחידה היא לזלף מקלות ארוכים באורך כל המגש. להקפיא אותם לחלוטין ואז לחתוך לגודל הרצוי ולסדר על המגש
– אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה והתייצבות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
– חותכים את הקצוות של המקל לקבלת פתחים עגולים. אם צריך, ניתן להעביר את הקצה האחורי של מזלג על מנת לוודא שהמקל חלול לחלוטין.
– ממלאים בקרם פטיסייר (מתכון בהמשך) עם צנטר קטן ומיישרים את הקצוות.
– מכינים קרמל יבש (הסבר בהמשך), מצננים אותו טיפה ומזלפים פסים של קרמל על המקלות באמצעות מזלג טבול בקרמל
– רצוי להגיש באותו היום
קרם דיפלומט – מתכון בסיס
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
– משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
– שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
– את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
– עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
– מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל הקרם.
– עוטפים את הקרם בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהוא קר לחלוטין.
– מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב ומעבירים לשק זילוף לצורך המילוי.
קרמל יבש – מתכון בסיס
200 גרם סוכר
– מפזרים מעט סוכר בסיר על אש בינונית.
– כאשר כל הסוכר נמס מפזרים שכבה נוספת של סוכר וחוזרים על הפעולה עד שכל הסוכר בסיר
– ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי
– מצננים מעט את הקרמל וממשיכים לפי המתכון
IMG_2818_2.JPG
מתכון בונוס: פחזניות "שוקט"
– מכינים את מתכון הבסיס שלמעלה ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר קטן וחלק
– מזלפים עיגולים קטנטנים בקוטר חצי ס"מ על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה
– מפזרים מעל גבישי סוכר גסים ואופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות להזהבה.
– מצננים וזוללים!
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s