לכבוד שבוע הבצק הרבוך התארחה אצלי מלכת הפחזניות הודיה קליף ויחד הכנו סנט הונורה בגרסה מודרנית ומגניבה: תחתית בצק רבוך ועליה פחזניות קטנטנות במילוי קרם פסיפלורה וביניהן גנאש שוקולד חלב-פסיפלורה מוקצף. איזו שחיתות מטריפה!
עדכון: עכשיו יש גם מתכון בונוס שהודיה ואני רקחנו לכם – מגדל פחזניות מטריף!
ציפוי פריך לפחזניות
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
65 גרם קמח
מעט צבע מאכל לבן (אופציונלי)
- מעבדים את כל החומרים במיקסר או מעבד מזון רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים דק מאוד בין שני ניירות אפייה או דפי גיטרה
- שומרים בהקפאה עד להכנת הפחזניות
גנאש שוקולד חלב – פסיפלורה מוקצף
115 גרם מחית פסיפלורה
25 גרם גלוקוז
220 גרם שוקולד חלב
225 גרם שמנת מתוקה
- מחממים את המחית עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
- יוצקים על שוקולד החלב ומערבבים לקבלת גנאש חלק
- מצננים מעט ואז מערבבים פנימה את השמנת המתוקה
- שומרים במקרר מספר שעות לפני ההרכבה
קרם פטיסייר פסיפלורה
125 גרם חלב
125 גרם מחית פסיפלורה או תוכן של פירות פסיפלורה מסונן מגרעינים
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
100 גרם שמנת מתוקה
- שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
- את יתרת החלב שמים בסיר עם מחית הפסיפלורה ומביאים לרתיחה. לא נורא אם החלב מעט מתפרק.
- עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
- מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
- עוטפים את הקרם בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהוא קר לחלוטין.
- מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת
- מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד להרכבה
הרכבה:
- מכינים בצק פחזניות לפי מתכון הבסיס שכאן
- מזלפים על מגש אחד עם נייר אפייה פחזניות קטנות בקוטר כ-2 ס"מ
- מוציאים את הציפוי הפריך מהמקפיא וקורצים ממנו עיגולים בקוטר קצת יותר גדול מהפחזניות ומניחים על כל אחת עיגול אחד
- אופים ב-170 מעלות כ-20-25 דקות בלי לפתוח את דלת התנור
- אם הציפוי מתחיל להשחים ניתן להוריד מעט את טמפרטורת האפייה ולהוסיף עוד מספר דקות
- כשהפחזניות יבשות וזהובות מוציאים מהתנור ומצננים
- על מגש נוסף מזלפים מבצק הפחזניות עיגולים בקוטר כ-6 ס"מ. לוקחים בחשבון 4 פחזניות קטנות על כל תחתית.
- אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות בלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
- מכינים קרמל מ-100 גרם סוכר (אם רוצים קרמל שקוף ניתן להשתמש באיזומלט) עם 2 כפות מים ומעט צבע מאכל צהוב. מבשלים עד שמתקבל קרמל בהיר. אם רוצים נקודות שחורות כמו בתמונה, ניתן לפזר מעט אבקת קפה שחור (או תוכן של קפסולה של מכונת אספרסו).
- טובלים את הפחזניות בקרמל ומסדרים אותן על מגש
- כשהקרמל מתקשה, ממלאים את הפחזניות הקטנות בקרם הפטיסייר
- מקציפים את הגנאש לקרם יציב בזהירות שלא יישבר
- מזלפים מעט מהגנאש במרכז כל תחתית עגולה ומסדרים ארבע פחזניות כך שהן נשענות עליו
- מזלפים עוד מהגננאש מעל מרכז החיבור של הפחזניות ומעטרים בחתיכות שוקולד חלב מטומפרר
מתכון בונוס – מגדל פחזניות:
- מכינים פחזניות קטנות, קרם פסיפלורה וגנאש שוקולד חלב לפי ההוראות שלמעלה
- שומרים חלק מבצק הפחזניות בצד ומזלפים דיסקית בקוטר 6 ס"מ וכן מלבן גדול על גבי משטח סיליקון עם טקסטורה
- מניחים מעליהם נייר אפייה או סיליקון נוסף ומגש נוסף ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות
- מוציאים מהתנור וכשהבצק עדיין רך חותכים מהמלבן סרט שאיתו מדפנים תבנית של רינג בקוטר 8 ס"מ, את הדיסקית מניחים במרכז הרינג בתחתית. מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות של ייבוש ב-160 מעלות. מצננים.
- ממלאים את הפחזניות בקרם הפסיפלורה
- מקציפים את הגנאש וממלאים את מרכז הרינג. מזלפים מעל עוד קונוס של גנאש מוקצף ומסדרים עליו את הפזניות במגדל.
- מיתרת הגנאש מזלפים פרחים קטנים ומניחים אותם בחיבורים בין הפחזניות
היי, איזו כמות יוצאת מהמתכון לסנט הונורה?
וכמה זמן זה נשמר במקרר אחרי ההכנה?
בדרך להכין את זה 😃
ממתכון הבסיס תקבלי כ-40-50 פחזניות קטנות ועוד כ-6-8 תחתיות
ניתן להקפיא עודפים לפני או אחרי אפייה.