עדיין במסגרת שבוע הבצק הרבוך, אני מביא הפעם מתכון קצת שונה. עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים ותפוזי דם המתחבאת בתוך כיפת רשת מבצק רבוך. מרשימה ויפיפייה ומוקדשת באהבה רבה לאשתי האהובה, שהיא חלק בלתי נפרד מהבלוג הזה, ליום הנישואין שלנו.

IMG_9082_2.JPG

חומרים לעוגת בומב בקוטר 18 ס"מ

רשת בצק רבוך:

  • מכינים בצק רבוך בסיסי לפי המתכון שכאן
  • מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר חלק קטן
  • משמנים היטב תבנית בומב או קערה הפוכה בקוטר 18-20 ס"מ, רצוי גם לעטוף בנייר אפייה
  • מזלפים שתי וערב של בצק רבוך על גבי הכיפה ההפוכה
  • אופים ב-160 מעלות במשך 20-25 דקות עד שזהוב ויציב
  • מצננים ומחלצים את הכיפה בזהירות

IMG_20170223_122919.jpg

קומפוט תותים ותפוזי דם
100 גרם מיץ תפוזי דם
100 גרם מחית תות
200 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות
80 גרם סוכר
9 גרם פקטין NH
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
3 גרם חומצה ציטרית

  • משרים את הג'לטין במים ושמים בצד ל-10 דקות
  • שמים את מיץ התפוזים והמחית בסיר ומחממים מעט
  • מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר. מערבבים היטב.
  • מביאים את הכל לרתיחה ומבשלים עוד שתי דקות
  • מוסיפים פנימה את קוביות התותים והחומצה הציטרית ומבשלים עוד דקה
  • מסירים מהאש ויוצקים לרינג בקוטר 14-16 ס"מ
  • מעבירים למקפיא למספר שעות

IMG_20170224_110552.jpg

מוס שוקולד לבן
160 גרם שמנת מתוקה (1)
5 גרם תמצית וניל
240 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין
42 גרם מים קרים
400 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מביאים לרתיחה את השמנת (1) והווניל ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים לקבלת גנאש חלק.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כמה שניות ומערבבים אותו עם הגנאש.
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) ומקפלים אותה אל הגנאש בשתי פעמים
  • לקבלת שקע שאותו ניתן למלא בפירות, מניחים בתחתית תבנית הבומב (בפנים) רינג קטן עטוף בניילון נצמד מכל הכיוונים
  • יוצקים מוס עד לחצי הגובה ומקפיאים כחצי שעה
  • מחלצים את הקומפוט הקפוא ומניחים על גבי המוס
  • ממלאים מוס עד הסוף ומעבירים להקפאה לכמה שעות ורצוי לילה

הרכבה:

  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומוציאים את הרינג שהנחנו בתחתית
  • אם רוצים, ניתן לרסס אותה בתערובת ריסוס (100 גרם שוקולד לבן + 50 גרם חמאת קקאו מומסים יחד)
  • ממלאים את השקע בתותים ופירות יער
  • מפדרים את כיפת הבצק הרבוך באבקת סוכר ומניחים מעל העוגה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. לולו קימל

    שלום, לא מוצאת את הקישור למתכון בצק הרבוך
    תודה

השאר תגובה