פרוייקט הפרג הגדול בשיתוף עם פקאל'ה יוצא לדרך. המתכון הראשון הוא מעין טוויסט על שבלולי הקינמון הקלאסיים וכאן הפרג תופס את הבמה. שבלולי שמרים עם שיפון במילוי פרג וציפוי גבינת שמנת. שחיתות חגיגית וטעימה!
חומרים ל-10 שבלולים גדולים
לבצק:
250 גרם קמח לחם
250 גרם קמח שיפון או קמח מלא
5 גרם שמרים יבשים
2 גרם סוכר
10 גרם מלח
260 גרם חלב
4 חלמונים מביצים בגודל L
40 גרם שמן
גרידה מלימון אחד
250 גרם קמח שיפון או קמח מלא
5 גרם שמרים יבשים
2 גרם סוכר
10 גרם מלח
260 גרם חלב
4 חלמונים מביצים בגודל L
40 גרם שמן
גרידה מלימון אחד
למילוי:
50 גרם חמאה רכה מאוד
חצי כוס סוכר
חצי כוס פרג
50 גרם חמאה רכה מאוד
חצי כוס סוכר
חצי כוס פרג
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כוס סוכר
כוס מים
לציפוי גבינת שמנת:
3 כפות גבינת שמנת או שמנת חמוצה
כף גדושה אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
3 כפות גבינת שמנת או שמנת חמוצה
כף גדושה אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
– בקערת מיקסר מערבבים קמחים, שמרים וסוכר
– מוסיפים פנימה את החלב, החלמונים, השמן וגרידת הלימון ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-5 דקות
– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
-מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה כ-45 דקות
– מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק. מברישים אותו בחמאה הרכה ומפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ופרג
– מגלגלים לגליל ארוך וחותכים לשבלולים עבים ברוחב 3 ס"מ
– מסדרים את השבלולים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון גדול ומניחים לתפיחה במשך שעה
– אופים ב-180 מעלות 30-40 דקות עד להזהבה.
– בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים סוכר ומים עד לרתיחה, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. מצננים.
– מברישים את המאפים בסירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור.
– מערבבים את כל חומרי הציפוי, מצפים את המאפים ומגישים.
– מוסיפים פנימה את החלב, החלמונים, השמן וגרידת הלימון ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-5 דקות
– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
-מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה כ-45 דקות
– מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק. מברישים אותו בחמאה הרכה ומפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ופרג
– מגלגלים לגליל ארוך וחותכים לשבלולים עבים ברוחב 3 ס"מ
– מסדרים את השבלולים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון גדול ומניחים לתפיחה במשך שעה
– אופים ב-180 מעלות 30-40 דקות עד להזהבה.
– בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים סוכר ומים עד לרתיחה, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. מצננים.
– מברישים את המאפים בסירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור.
– מערבבים את כל חומרי הציפוי, מצפים את המאפים ומגישים.