עוגה בחושה רכה ועסיסית עם גרגירי פרג קראנצ'יים ואגסים מבושלים בסירופ – גם יפה וגם טעימה!

IMG_9098_2.JPG

חומרים לעוגת אינגליש קייק אחת
לבלילה:
125 גרם חמאה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
2 ביצים גודל  L
170 גרם קמח (1 כוס + 3 כף)
30 גרם אבקת קקאו (3 כפות)
3 כפות פרג שלם
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
125 גרם חלב (חצי כוס)
לאגסים בסירופ:
3 אגסים שלמים קלופים (רצוי להשאיר להם את הגבעול)
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
– מבשלים את הסוכר והמים של הסירופ עד לרתיחה ומכניסים פנימה את האגסים
– מבשלים על אש בינונית עד שהאגסים מתרככים. מצננים.
– מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
– מוסיפים את הביצים (רצוי לגרד את תחתית המיקסר) ומערבבים עד לתערובת אחידה ותפוחה
– מערבבים את האבקות בקערה נפרדת
– מקפלים פנימה את האבקות והחלב לסירוגין ב-3 פעמים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יש להימנע מערבוב יתר
– יוצקים חלק מהבלילה לתוך תבנית משומנת (ניתן גם להניח נייר אפייה על התחתית והדפנות)
– מוציאים את האגסים מהסירופ (לשמור את הסירופ) ומניחים אותם בשורה לאורך מרכז התבנית ויוצקים את יתר הבלילה עד לשני שליש מגובה התבנית (גם אם האגסים לא מכוסים)
– אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש
– מברישים את העוגה במעט מהסירופ שנשאר (ניתן לשמור את הסירופ בקירור לפעם הבאה)
– מצננים ומגישים. ניתן לפדר במעט אבקת סוכר.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה