דונאטס "אולד פאשיונד" קלאסיים עם מראה רוסטיקי וביתי אבל עם שיק חגיגי של פרג ולימון. הציפוי מתקשה ונותן גם מתיקות מעודנת, גם קריספיות כיפית וגם שומר על הדונאט לח מבפנים ולכן הם אפילו טעימים עוד יותר ביום למחרת (אם הם מחזיקים מעמד עד אז…)
חומרים ל-8 דונאטס
250 גרם קמח לבן (1 ו-2/3 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
גרידה מלימון אחד
5 גרם מלח (1 כפית)
30 גרם חמאה רכה
2 חלמונים מביצים בגודל L
150 גרם שמנת חמוצה
לציפוי:
300 גרם אבקת סוכר
1 כפית גלוקוז
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
80 גרם מיץ לימון (מ-2-3 לימונים)
2 כפות פרג שלם
– במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה
– מוסיפים פנימה את החלמונים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה
– מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים אותם לסירוגין עם השמנת החמוצה
– מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.
– מרדדים בין שני ניירות אפייה עד לעובי של 1 ס"מ
– קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומתוכם מוציאים עיגול בקוטר 3 ס"מ לקבלת טבעת (אם צריך ניתן לאסוף את השאריות ולרדד שוב)
– מחממים שמן לטיגון עמוק בסביבות 165-170 מעלות
– בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה
– מכניסים את הדונאטס לתוך השמן, מטגנים 10 שניות והופכים. מטגנים 2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג
– אחרי כמה שניות כשירד השמן, מעבירים את הדונאט כשהוא עדיין חם ויוצקים עליו שכבה נדיבה של הציפוי
– ניתן לאסוף את הציפוי שנזל ולהשתמש בו שוב
– שומרים ומגישים בטמפרטורת החדר. הדונאטס אפילו יותר טעימים יום אחרי כאשר הציפוי מתקשה וכולא את הלחות של הדונאט בפנים.