אפילו הפרג יצא מופתע הפעם כשהוא קיבל את העוגה הכי פאנסי שיצא לו להשתתף בה… טארט מבצק פריך שקדים עם מלית פרג, קרם פסיפלורה ושונטי שוקולד לבן. עוגה חגיגית גם לשבת וגם לפורים שהיא פשוט וואוו!!!
פריך שקדים:
250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה
250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה
– שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
– מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
– אופים ב160 מעלות כ-10-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
– מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
– מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
– אופים ב160 מעלות כ-10-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
מלית פרג:
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
– בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
– מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
– מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
– מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.
– מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
– מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
– מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.
קרם פסיפלורה:
200 גרם מחית פסיפלורה
60 גרם חלמונים
75 גרם ביצים
60 גרם סוכר
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים
75 חמאה קרה
200 גרם מחית פסיפלורה
60 גרם חלמונים
75 גרם ביצים
60 גרם סוכר
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים
75 חמאה קרה
– משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
– שמים את המחית, החלמונים, הביצים והסוכר בקערה ומבשלים מעל בן מארי עד שהקרם מסמיך
– מערבבים פנימה את הג'לטין ואחר כך את החמאה
– מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומקררים
– שמים את המחית, החלמונים, הביצים והסוכר בקערה ומבשלים מעל בן מארי עד שהקרם מסמיך
– מערבבים פנימה את הג'לטין ואחר כך את החמאה
– מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומקררים
שונטי שוקולד לבן:
250 גרם שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד לבן
250 גרם שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד לבן
– מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן
– מבלנדרים הכל ומוודאים שאין גושים
– מקררים היטב מספר שעות ורצוי לילה
– מבלנדרים הכל ומוודאים שאין גושים
– מקררים היטב מספר שעות ורצוי לילה
הרכבה:
– יוצקים את הפרג על הקלתית האפויה בשכבה אחידה של חצי מגובה הטארט
– יוצקים מעל את קרם הפסיפלורה הקר ומיישרים
– מקציפים את השונטי לקרם יציב מאוד ומזלפים בקישוט מעל הטארט
– יוצקים את הפרג על הקלתית האפויה בשכבה אחידה של חצי מגובה הטארט
– יוצקים מעל את קרם הפסיפלורה הקר ומיישרים
– מקציפים את השונטי לקרם יציב מאוד ומזלפים בקישוט מעל הטארט
נראה מושלם !!!
אתה יכול להגיד לי, בבקשה, איזו גודל של תבנית מתאימה, חוץ מאלו , שבתמונה?
תודה.
הי. יפהפה. איפה מוצאים את התבניות האלו? כיצד הן נקראות? תודה. ברק
אלו רינגים ממתכת מיובאים מספרד. אין להם שמות. לפעמים ניתן להשיג אותן בסטודיו פקאלה, מציע לך לבדוק איתם.
היי, מהמם! האם המתכון מתאים לרינג אחד בקוטר 24?
כן