טוויסט מגניב ומעניין על עוגת התפוזים ההפוכה של סבתא. הפעם העוגה במרקם מעט דחוס יותר, מלאה בזרעי פרג כיפיים ומעוטרת בפלחים מקורמלים של תפוזי דם. בחושה כזאת עוד לא יצא לכם לטעום!

IMG_9126_2.JPG

חומרים לעוגת אינגליש קייק אחת:

לבלילה:

125 גרם חמאה
גרידה מתפוז דם אחד
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
2 ביצים גודל  L
200 גרם קמח (כוס וחצי)
4 כפות פרג שלם
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
125 גרם מיץ תפוזי דם (חצי כוס)

לתפוזים מסוכרים:

1 תפוז דם חתוך לפרוסות דקות
1 כוס סוכר
1 כוס מים

– מבשלים את הסוכר והמים של הסירופ עד לרתיחה ומכניסים פנימה את פרוסות התפוז
– מבשלים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש. מצננים.
– מקציפים את החמאה, הגרידה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
– מוסיפים את הביצים (רצוי לגרד את תחתית המיקסר) ומערבבים עד לתערובת אחידה ותפוחה
– מערבבים את האבקות בקערה נפרדת
– מקפלים פנימה את האבקות ומיץ התפוזים לסירוגין ב-3 פעמים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יש להימנע מערבוב יתר
– משמנים את התבנית (ניתן גם להניח נייר אפייה על התחתית והדפנות)
– מסננים את התפוזים מהסירופ ומניחים בתחתית התבנית (ניתן לשמור את הסירופ במקרר לפעם הבאה)
– יוצקים את הבלילה על גבי התפוזים עד לגובה שני שליש מהתבנית
– אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש
– מברישים את העוגה במעט מהסירופ שנשאר (ניתן לשמור את הסירופ בקירור לפעם הבאה)
– מצננים, הופכים את העוגה ומגישים. ניתן לפדר במעט אבקת סוכר.

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. רויטל

    נראה מושלם. תודה על המתכון. שלל שאלות –
    המרה לפרווה – אפשר גם שמן קוקוס או שחייבים מרגרינה?
    אפשר תפוז כתום אם רוצים בשלוף ואין תפוז אדום?
    ו…. זרעי פרג – מה הכוונה? האם פרג לא טחון? לא חשבתי שהוא ראוי לאכילה לא טחון.
    תודה. נהנית מאד מאד מהאתר המדהים.

    1. בייקרי 365

      אמור לעבוד גם עם שמן קוקוס אם הוא קר ובמצב מוצק. אפשר כמובן תפוז כתום. פרג ראוי למאכל גם כשהוא שלם כמו ששמים על לחמניות. אפשר להשתמש בטחון, אבל הרעיון היה לתת כאן עוד מימד של מרקם וזה עובד טוב יותר עם פרג שלם

  2. רויטל

    ואם כבר כן הכוונה לפרג שאינו טחון – האם אפשר להשתמש בכ”ז בטחון? (טרי כמובן, טרי….)

  3. Inbar

    היי, אפשר להמיר את החמאה בשמן ?
    בנוסף, את הפרג בקוקוס ?

    1. בייקרי 365

      אופן ההכנה של העוגה הזו לא מתאים לשמן רגיל. אפשר להחליף את החמאה במרגרינה או שמן קוקוס מוצק.
      אין בעיה להחליף את הפרג בקוקוס.

השאר תגובה