פרג ותפוזי דם

טוויסט מגניב ומעניין על עוגת התפוזים ההפוכה של סבתא. הפעם העוגה במרקם מעט דחוס יותר, מלאה בזרעי פרג כיפיים ומעוטרת בפלחים מקורמלים של תפוזי דם. בחושה כזאת עוד לא יצא לכם לטעום!

IMG_9126_2.JPG

חומרים לעוגת אינגליש קייק אחת:

לבלילה:

125 גרם חמאה
גרידה מתפוז דם אחד
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
2 ביצים גודל  L
200 גרם קמח (כוס וחצי)
4 כפות פרג שלם
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
125 גרם מיץ תפוזי דם (חצי כוס)

לתפוזים מסוכרים:

1 תפוז דם חתוך לפרוסות דקות
1 כוס סוכר
1 כוס מים

– מבשלים את הסוכר והמים של הסירופ עד לרתיחה ומכניסים פנימה את פרוסות התפוז
– מבשלים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש. מצננים.
– מקציפים את החמאה, הגרידה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
– מוסיפים את הביצים (רצוי לגרד את תחתית המיקסר) ומערבבים עד לתערובת אחידה ותפוחה
– מערבבים את האבקות בקערה נפרדת
– מקפלים פנימה את האבקות ומיץ התפוזים לסירוגין ב-3 פעמים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יש להימנע מערבוב יתר
– משמנים את התבנית (ניתן גם להניח נייר אפייה על התחתית והדפנות)
– מסננים את התפוזים מהסירופ ומניחים בתחתית התבנית (ניתן לשמור את הסירופ במקרר לפעם הבאה)
– יוצקים את הבלילה על גבי התפוזים עד לגובה שני שליש מהתבנית
– אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש
– מברישים את העוגה במעט מהסירופ שנשאר (ניתן לשמור את הסירופ בקירור לפעם הבאה)
– מצננים, הופכים את העוגה ומגישים. ניתן לפדר במעט אבקת סוכר.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s