את היוזו, מעין לימון יפני, כולנו כבר מכירים. עכשיו הגיע הזמן להכיר את בן הדוד שלו – הסודאצ'י. גם הוא פרי הדר לימוני שאהוב מאוד על היפנים ויש לו שלל שימושים. הוא אמנם לא חדש ולא נראה שניתן להשיג אותו טרי בארץ, אבל יש בהחלט סימנים לכך שגם הוא הולך להצטרף כחבר מכובד ברשימת חומרי הגלם שיככבו בקונדיטוריות העולם בקרוב. תמשיכו לקרוא אם אתם רוצים לדעת עוד על הפרי המסתורי…
נתחיל בלמקם את הפרי על מפת פירות ההדר. למי שזוכר מפרוייקט ההדרים הגדול שלנו, מיפינו את כולם לארבעה אבות קדמונים (ולמי שלא זוכר, זה הזמן להיזכר). היוזו שאנחנו כבר מכירים הוא הכלאה של פאפדה ושל פומלה שהם שניהם אבות קדמונים. הסודאצ'י, בן הדוד של היוזו, הוא הכלאה של פאפדה ושל מנדרינה שגם היא אב קדמון.
אז השבוע הצלחתי להשיג בקבוקון קטן של מיץ סודאצ'י ולטעום ממנו. התווים הראשונים מביאים איתם את החמיצות המיוחדת שאופיינית ליוזו והסיומת של הטעם נותנת מעין מרירות מעודנת שמזכירה מעט אשכולית. בסך הכל טעם מאוד ייחודי שנמצא איפשהו בין יוזו, תפוז, לימון ואשכולית.
היפנים מגישים פלח של סודאצ'י לצד מנות רבות כגון דגים, אטריות אודון ואטריות סובה וגם כתוספת למשקאות אלכוהוליים. כמו כן, תמצאו ביפן גם גלידות, ארטיקים ומשקאות קלים בטעם של סודאצ'י. נראה שהפרי מתחיל לעורר עניין בעולם הקולינרי. כבר שמעתי על כמה קונדיטוריות בפריז שהשיקו קינוחים עם הפרי. ישנן מסעדות שהתחילו להגיש מנות עם הפרי (אפילו צפרה הישראלית). חברת Ravifruit שמתמחה בייצור מחיות פרי החלה לשווק מחית סודאצ'י קפואה לצד מחית היוזו שלהם.
לצערי, בשלב זה, לא ידוע לי שניתן להשיג אותו בארץ בשום צורה, אבל נקווה שיגיע בקרוב. למי שממש רוצה לנסות, ניתן להזמין בקבוק מיץ מהאתר של אמזון (משלוח לארצות הברית בלבד) ולהשתמש באחת מחברות הבלדרות להביא לארץ אבל זה כנראה יצא יקר מאוד.