פתחנו את השבוע עם השראה מהמון ביצי פסחא משוקולד, אז רק ראוי שנסיים אותו עם ביצה משלנו. והפעם, "טארט ביצה בקן" – טארט פריך שקדים במילוי קרם שקדים ועליו קן משוקולד וביצה של מוס שוקולד לבן וקונפי פירות טרופיים.

IMG_9357_2.JPG

ניתן להכין בגרסה כשרה לפסח אם מוותרים על הבצק הפריך (או מחליפים אותו בבצק כשר)

חומרים ל-5 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ

פריך שקדים:

250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה

– שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
– מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
– אופים ב160 מעלות כ-10-15 דקות עד להזהבה.  מצננים.

קרם שקדים

65 גרם סוכר (1/3 כוס)
60 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
1 ביצה גודל L
16 גרם קמח (2 כפות) (אפשר קורנפלור בגרסה כשרה לפסח)

  • מקציפים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד שתפוח ואוורירי
  • מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שמתאחד
  • לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתאחד. חשוב לגרד את דפנות הקערה שלא תישאר חמאה בצדדים.
  • יוצקים קרם שקדים עד שני שליש גובה לתוך הטארט. אופים בתנור ב-160 מעלות כ-15 דקות. מצננים.

קונפי טרופי

100 גרם מחית פסיפלורה
125 גרם מחית אננס
30 גרם גלוקוז
15 גרם סוכר אינוורטי
6 גרם פקטין NH
40 גרם סוכר

  • מחממים מעט את המחיות עם הגלוקוז והסוכר אינוורטי
  • מערבבים יחס את הפקטין והסוכר ומוסיפים אל הסיר
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד לתבניות של חצאי כדור קטנים
  • מקפיאים לחלוטין

מוס שוקולד לבן

160 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
240 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין
36 גרם מים
20 גרם רום לבן
400 גרם שמנת מתוקה (2)

  • ממיסים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה (1) עם הווניל ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים היטב לקבת אמולסיה חלקה ומבריקה ללא גושים
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים פנימה יחד עם הרום. מערבבים היטב.
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים פנימה אל הגנאש
  • יוצקים אל תבנית הביצים עד חצי גובה ומקפיאים כמה דקות
  • מחלצים את הקונפי הקפוא ומחברים כל שני חצאים לכדור ומניחים במרכז הביצה
  • יוצקים עוד מוס עד למעלה ומקפיאים לחלוטין כמה שעות

ריסוס שוקולד
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאת קקאו
מעט צבע מאכל לבן (אופציונלי)

  • ממיסים יחד את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו
  • מוסיפים פנימה את צבע המאכל ומבלנדרים הכל היטב
  • מרססים את הביצים הקפואות עם הריסוס הלבן

 

קן שוקולד
200 גרם שוקולד לבן

  • מניחים מגש במקפיא למשך שעה לפחות (רצוי כמה מגשים אם אפשר)
  • ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומשתמשים בו מיד כשהוא חם (בסביבות 45 מעלות)
  • מעבירים את השוקולד לשקית זילוף עם צנטר חלק קטן מאוד
  • מזלפים פסים של שוקולד על המגש ומחכים מעט שיתקשו ויפסיקו להיות מבריקים
  • משחררים אותם בעדינות באמצעות שפכטל או סכין מהמגש ומגלגלים אותם לצורת עיגול בגודל של הטארט
  • אם הם נשברים אז הם התקררו מדי ואם הם נדבקים לידיים ונמסים אז הם לא התקררו מספיק

הרכבה

  • מניחים קן על גבי כל טארט ומניחים במרכז כל קן את הביצה
  • מעטרים בקישוטי שוקולד אם רוצים
  • מפשירים ומגישים

IMG_9359_2.JPG

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. אמירה

    היי
    הריסוס כמויות שוות של שוקולד לבן וחמאת קקאו?
    כמה גר' צבע לבן הוספת ?
    נראה מהמם.

    1. בייקרי 365

      תודה!
      כן, כמות שווה כדי לקבל ריסוס דק מאוד. בערך 2 גרם צבע.

  2. בועז

    נראה מעולה וביצוע מושלם! אבל יש איך להפוך את המוס שוקולד לבן לפרווה?

    1. בייקרי 365

      בעייתי. אין דרך פשוטה וטעימה לעשות את זה.

  3. איילה

    יש לך הצעה במקום ריסוס אם אין לי ?

השאר תגובה