מחפשים עדיין קינוחים כשרים לפסח? אז שנייה לפני החמץ המושחת של המימונה הנה הקינוח הכשר האחרון בהחלט שלנו לפסח הזה – שרלוט פירות יער (אפשר גם עם פירות אחרים) אישי (אפשר גם בעוגה גדולה) ומפנק. חג שמח!

IMG_9377_2.JPG

חומרים ל-8 קינוחים אישיים בקוטר 6 ס"מ או עוגה גדולה בקוטר 18 ס"מ

בישקוטים
60 גרם חלמון (מ-3 ביצים)
25 גרם סוכר (1)
120 גרם חלבון (מ-3 ביצים)
50 גרם סוכר (2)
45 גרם קורנלפור
45 גרם קמח (או קמח מצות)

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר (2) לקצף יציב מאוד ומעבירים לקערה נפרדת
  • באותה קערת מיקסר מקציפים את החלמונים עם הסוכר (1) עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  • מקפלים יחד את שתי התערובות ומקפלים פנימה את האבקות
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ומזלפים פסים באורך 6-7 ס"מ על גבי מגש עם נייר אפייה
  • בנוסף מזלפים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ עבור התחתית (או עיגול בקוטר 20 ס"מ לעוגה גדולה)
  • אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות ואז מייבשים ב-120 מעלות עוד 10 דקות. מצננים.

מוס פירות יער
225 גרם פירות יער קפואים טחונים עם 2 כפות מים (או מחית פירות יער)
50 גרם סוכר
7 גרם ג'לטין
42 גרם מים קרים
225 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מחממים מעט מחצית מפירות היער עם הסוכר
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10-15 שניות ומוסיפים אל תוך פירות היער המחוממים
  • מערבבים עם יתרת פירות היער
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה

הרכבה
250 גרם שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
מעט פירות יער לקישוט

  • מסדרים רינגים בקוטר 6 ס"מ או אחד גדול בקוטר 18 ס"מ עם שקף
  • קורצים מהעיגולים הגדולים של הבישקוטי תחתיות בגודל של הרינגים
  • חותכים קצה אחד של כל אצבעות הבישקוטי כך שהם כולם באותו אורך ומסדרים אותם מסביב לרינג כך שהחלק החתוך כלפי מטה
  • ממלאים את המרכז במוס עד לשני שליש גובה ומקפיאים כחצי שעה
  • מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה ומזלפים מעל המוס
  • מעבירים למקרר להתייצבות של כשעה לפחות ומגישים באותו יום

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מעין

    מה זה אומר לייבש ב120 מעלות? להשאיר בתנור כשהתנור מכובה?

    1. בייקרי 365

      לא, תנור דלוק על 120. בחום כזה לא מתרחשת אפייה של ממש אלא ייבוש

השאר תגובה