אז פסטה טרייה לא חייבים רק לרדד או למלא, יש גם צורות שאפשר להכין ביד. את הצורה הזאת אהבתי במיוחד. היא נקראת לוריגיטאס ומקורה באי סרדיניה שנמצא באזור הים התיכון שבין איטליה, צרפת וספרד. צורת העניבות המפונפנות האלה אולי נראית מסובכת אבל היא ממש פשוטה להכנה ואנחנו כאן כדי ללמד אתכם להכין אותן כמו המאמות מסרדיניה…
300 גרם קמח דורום או קמח פסטה
180 גרם מים
- שמים את הקמח בתלולית בקערה ויוצרים גומה במרכז
- יוצקים את המים אל הגומה ובעזרת מזלג מתחילים להכניס את הקמח מהשוליים פנימה ולערבב אותו עם המים
- ממשיכים בפעולה עד שכל הקמח נספג במים ומתקבל בצק יבש
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו 3-4 דקות עד שהוא מרגיש מעט דביק ובעל טקסטורה גסה מבחוץ
- מכסים את הבצק בניילון או במגבת ונותנים לו לנוח 15-20 דקות לפני שמתחילים לעבוד
אופן הכנת הצורה:
- חותכים את הבצק לחתיכות ומגלגלים כל חתיכה לגליל דק מאוד
- מגלגלים את הגליל מסביב ל2-3 אצבעות פעמיים, חותכים את היתרה ומהדקים יחד את הקצוות
- מסובבים את הטבעות שנוצרו סביב עצמן מספר פעמים ומושכים את הקצה לקבלת צורה של עניבה
הצעת הגשה – לוריגיטאס בפסטו וסלמון:
מחממים מעט שמן זית במחבת ומפיצים מעט קוביות סלמון עד למידת העשייה הרצויה
מוסיפים שתי כפות פסטו ושתי שיני שום כתובות ופותחים אותם בשמן
בינתיים מתחילים בבישול הלוריגיטאס במים רותחים
מוסיפים שתי כפות ממי הבישול של הפסטה אל הרוטב וגם מוסיפים 3-4 כפות שמנת לבישול (אופציונלי)
מסננים את הפסטה ומקפיצים אותה מעט עם הרוטב
מגישים מיד עם מעט גבינת פרמזן מגורדת