את הרעיון לסלט המושלם הזה קיבלתי מחבר בשם שחם גור. ניסיתי ומיד כל המשפחה התאהבה. מטגנים רביולי קטנים (שמכינים לבד בבית או קונים מצוננים בחנות), מערבבים עם קצת עגבניות שרי, עלי בזיליקום ואיזה כדור מוצרלה, מתבלים וזוללים מיד. ארוחה מושלמת! ויש גם בונוס: מתכון לסלט פסטה מדליק נוסף…

IMG_20170209_211814

1 חבילה רביולי קטנים (פסטה טרייה מצוננת או שמכינים לבד לפי המתכון שלנו)
עגבניות שרי כמה שרוצים
מעט עלי בזיליקום
כדור מוצרלה גדול או כדורי מוצרלה קטנים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית

  • מחממים שמן במחבת לטמפרטורת טיגון (אם יש מדחום לשמן אז בסביבות 170 מעלות)
  • בינתיים שהשמן מתחמם, חותכים את עגבניות השרי לרבעים וקורעים את עלי הבזיליקום לחתיכות בינוניות
  • מטגנים את הרביולי כדקה עד שתיים מכל צד (תלוי בגודל שלהם) ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
  • מערבבים את הרביולי יחד עם העגבניות, הבזיליקום והגבינה
  • מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל מעט שמן זית. מגישים מיד.

IMG_20170217_162444.jpg

בונוס: סלט פסטה קטנה בסגנון ברוסקטה
הסלט הזה נוצר בהשראת הברוסקטה הקלאסית שאני מאוד אוהב להכין – לחם קלוי עם שמן זית ומעליו עגבניות כבושות בחומץ בלסמי עם שמן זית ובזיליקום.

חצי חבילה פסטה קטנה (הכי קטנה שתוכלו למצוא בסופר, או להכין בעצמכם)
3 עגבניות בשלות
2 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
מעט עלי בזיליקום
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
גילופים של גבינת פרמזן (אופציונלי)

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם שמן הזית. מצננים.
  • חורצים פס בתחתית של כל עגבניה וחולטים אותן כ-1-2 דקות במים רותחים
  • מסננים את העגבניות מהמים ומקלפים את הקליפה (היא אמורה להתקלף בקלות)
  • חותכים את העגבניות לחצי ומוציאים את התוכן שלהן (אין לנו צורך בו). קוצצים אותן לקוביות קטנות.
  • מפזרים על העגבניות את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל ונותנים להן לעמוד כ-10 דקות בצד לספיגת טעמים.
  • מערבבים יחד את הפסטה עם העגבניות. מוסיפים פנימה את הזיתים והבזיליקום ומתקנים תיבול.
  • מגישים את הסלט קר או בטמפרטורת החדר עם גילופי פרמזן מעל (אופציונלי)
  • רצוי לתת לסלט לעמוד שעה לפני ההגשה לספיגה מיטבית של הטעמים.

 

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה