סוף שבוע סמורס לכבוד ל"ג בעומר, חג המרשמלו הלאומי, והפעם בראוניז מדורה – בראוניז עשירים שנמסים בפה עם שטרויזל קראנצ'י ומרשמלו שרוף. כמובן שהם גם טעימים מאוד בפני עצמם או עם כל תוספת אחרת שאתם אוהבים בבראוניז שלכם…
חומרים לתבנית 20X30 ס"מ
שטרויזל
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
50 גרם אבקת שקדים
- מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים בגודל הרצוי
- שומרים במקרר עד לאפייה
בראוניז
225 גרם חמאה
280 גרם שוקולד מריר 65-70%
60 גרם שוקולד מריר 56%
75 גרם סירופ מייפל או דבש או סילאן
4 ביצים בגודל L
300 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
190 גרם קמח
4 גרם אבקת אפייה
4 גרם מלח
סוכר דמררה ומרשמלו קטנים להרכבה
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החמאה, מוסיפים פנימה את הסירופ ומצננים לטמפרטורת החדר
- בינתיים שמים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל בקערה ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי)
- מחממים את הביצים עד שהן נוזליות מאוד וכל הסוכר בפנים נמס (עד ל-80 מעלות)
- מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים כ-10 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה והקערה נעימה למגע
- מקפלים את תערובת הביצים אל תערובת השוקולד
- מקפלים פנימה את האבקות עד שהן נטמעות בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי.
- משמנים תבנית עם שמן או חמאה ומפזרים בתחתית ובדפנות מעט סוכר דמררה
- יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את השטרויזל ואת המרשמלו
- אופים ב-175 מעלות כ-40 דקות
- מצננים היטב את הבראוניז וחותכים לקוביות בגודל 4-5 ס"מ
היי
יש לי שוקולד 60% מוצקי קקאו ,אפשר להשתמש בו בכל הכמות שוקולד שיש במתכון?
כן