סוף שבוע סמורס לכבוד ל"ג בעומר, חג המרשמלו הלאומי, והפעם בראוניז מדורה – בראוניז עשירים שנמסים בפה עם שטרויזל קראנצ'י ומרשמלו שרוף. כמובן שהם גם טעימים מאוד בפני עצמם או עם כל תוספת אחרת שאתם אוהבים בבראוניז שלכם…

IMG_9494_2.JPG

חומרים לתבנית 20X30 ס"מ

שטרויזל
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
50 גרם אבקת שקדים

  • מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים בגודל הרצוי
  • שומרים במקרר עד לאפייה

בראוניז
225 גרם חמאה
280 גרם שוקולד מריר 65-70%
60 גרם שוקולד מריר 56%
75 גרם סירופ מייפל או דבש או סילאן
4 ביצים בגודל L
300 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
190 גרם קמח
4 גרם אבקת אפייה
4 גרם מלח

סוכר דמררה ומרשמלו קטנים להרכבה

  • ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החמאה, מוסיפים פנימה את הסירופ ומצננים לטמפרטורת החדר
  • בינתיים שמים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל בקערה ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי)
  • מחממים את הביצים עד שהן נוזליות מאוד וכל הסוכר בפנים נמס (עד ל-80 מעלות)
  • מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים כ-10 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה והקערה נעימה למגע
  • מקפלים את תערובת הביצים אל תערובת השוקולד
  • מקפלים פנימה את האבקות עד שהן נטמעות בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי.
  • משמנים תבנית עם שמן או חמאה ומפזרים בתחתית ובדפנות מעט סוכר דמררה
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את השטרויזל ואת המרשמלו
  • אופים ב-175 מעלות כ-40 דקות
  • מצננים היטב את הבראוניז וחותכים לקוביות בגודל 4-5 ס"מ

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אלונה

    היי
    יש לי שוקולד 60% מוצקי קקאו ,אפשר להשתמש בו בכל הכמות שוקולד שיש במתכון?

השאר תגובה