סמורס על מקל

ב

לסיום פרוייקט הסמורס המיוחד שלנו לכבוד ל"ג בעומר, החלטנו לפנק את הילדים החוגגים עם ממתקי סמורס על מקל: טראפלס שוקולד מריר מגולגלים בקראמבל שקדים ומצופים בלהבת מרנג שרוף. הילדים התלהבו!

IMG_9506_3.jpg

שטרויזל
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
50 גרם אבקת שקדים

  • מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים בגודל הרצוי
  • מחממים תנור ל-160 מעלות. מפזרים את השטרויזל על מגש עם נייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. מצננים היטב.

גנאש מריר:
210 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
60 גרם גלוקוז
380 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה

  • מחממים את השמנת בסיר עם הווניל והגלוקוז ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים מהמרכז כלפי חוץ עד שמקבלים גנאש חלק ומבריק ללא גושים
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים לערבב עד שהיא כולה נטמעת בגנאש
  • פורסים ניילון נצמד על מגש ושופכים עליו את הגנאש בשכבה אחידה בעובי 1 ס"מ בערך
  • מכסים את הגנאש גם מעל בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה. בקיץ אם החדר חם, מכניסים למקרר.
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף
  • מסדרים מגש עם נייר אפייה ומזלפים עליו כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס"מ
  • מכניסים את המגש למקרר לחצי שעה להתייצבות
  • מגלגלים את הטראפלס לצורת כדור (לא חשוב שהצורה תהיה מדוייקת), טובלים את הכדורים בשטרויזל לציפוי ונועצים על מקל
  • מעבירים את כל הטראפלס עם המקלות להתייצבות מלאה במקפיא כחצי שעה עד שעה

מרנג איטלקי
100 גרם חלבונים
180 גרם סוכר
40 גרם סירופ גלוקוז
50 גרם מים

  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומכינים וו בלון להקצפה
  • שמים את הסוכר, הגלוקוז והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית
  • כשהסירופ מגיע לסביבות 115 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה
  • כשהסירופ מגיע ל-117 מעלות מסירים אותו מהאש ונותנים לבועות כמה שניות להירגע
  • מנמיכים את מהירות ההקצפה לאיטית ויוצקים את הסירופ אל החלבונים המוקצפים
  • ממשיכים להקציף את המרנג עוד כ-5-8 דקות עד שהקערה חמימה למגע
  • מוציאים את הטראפלס מהמקפיא ומכניסים אותם אל המרנג ובהוצאה מסובבים מעט על מנת לקבל את השפיץ שבקצה
  • שורפים את המרנג קלות עם ברנר
  • מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה (יום אחד)
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s