פאי פקאן היא אולי אחת העוגות הכי קלאסיות שיש, ממש קלאסיקה במיטבה. יש בה טעם קרמלי מפנק שכולם אוהבים והוא פשוט משתלב נהדר עם המוני האגוזים ששוחים בתוך כל הטוב הזה. בכל ביס מתקבל מיקס של טעמים שנוצר רק כאן – מעט קלוי, מעט מעושן, מעט קרמלי, מעט פירורי. עכשיו אנחנו מביאים לכם את הגרסה הטובה שיותר שיצא לכם לאכול ויש אפילו גרסה מפתיעה עם המון אגוזי מלך. במילים אחרות – מושלם!

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18 ס"מ

תחתית שקדים
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
2 גרם מלח (רבע כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L

  • שמים את כל החומרים חוץ מהביצה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמקבלים פירורים דקים ואחידים
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות כמה שעות
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה שני עיגולים גדולים ומרפדים שתי תבניות או רינגים בקוטר 18 ס"מ
  • שומרים בקירור עד לאפייה

מלית פקאן
3 ביצים גודל L
220 גרם סוכר חום כהה (1 כוס)
120 גרם סירופ מייפל או סילאן או דבש (חצי כוס)
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
4 כפות רום או ברנדי
60 גרם חמאה מומסת
240 גרם אגוזי פקאן (2 כוסות)

  • משאירים חלק מהפקאנים השלמים בצד לקישוט ואת יתר הפקאנים שוברים לשברים גסים ומפזרים בתחתית כל קלתית
  • מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מערבבים פנימה את הסוכר, הסירופ, המלח והווניל ומערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה
  • מערבבים פנימה את הרום והחמאה ומערבבים עירבוב קל
  • יוצקים את התערובת אל הקלתית על גבי האגוזים השבורים עד לשני שליש גובה
  • מעטרים מעל באגוזי הפקאן השלמים
  • אופים ב-190 מעלות כ-40-45 דקות
  • מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. תהילה

    שלום.
    אני רוצה להכין את הפאי ברינג אחד.
    לאיזה גודל מתאימה הכמות?
    תודה!

  2. ליאת

    היי:)) הכנתי בשישי את המתכון יצא מדהים!! רק בעיה אחת שנתקלתי בה זה שהפקאנים שקעו פנימה לתוך הבלילה… ולא בלטו החוצה כמו שפאי פקאן אמור להראות 😬
    מה יכולה להיות הטעות שעשיתי?

    1. בייקרי 365

      ייתכן שהבלילה הייתה דלילה מדי. את יכולה לנסות שני דברים – או להפחית מעט בכמות הביצים כדי שהבלילה תהיה פחות דלילה או לצקת קודם את הבלילה לתבנית ואז לסדר את האגוזים מלמעלה

  3. הילה

    נראה מהמם! חייבת להכין!
    רום הכוונה לתמצית רום או ממש לרום המשקה האלכוהולי? ואם אין לי בבית רום/ברנדי, מה אני יכולה לשים במקום? תודה!!

    1. בייקרי 365

      ממש רום המשקה. אם אין אז אפשר בלי.

  4. סוזי בן דוד

    תודה על המתכון. האם אין צורך באפייה חלקית של התחתית?

    1. בייקרי 365

      לא

  5. טל

    מתחילה בהכנות 🙂
    רום לבן מתאים?
    או אייריש קרים? או לוותר? מה עדיף..
    תודה!

השאר תגובה