פאי פקאן

פאי פקאן הוא קלאסיקה אמיתית במיטבה. טעם קרמלי מפנק שכולם אוהבים ושכיף לאכול עוד ועוד. מביאים לכם כאן את הגרסה הטובה ביותר שיצא לכם לאכול!

IMG_9448_2

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18 ס"מ

תחתית שקדים
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
2 גרם מלח (רבע כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L

  • שמים את כל החומרים חוץ מהביצה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמקבלים פירורים דקים ואחידים
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות כמה שעות
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה שני עיגולים גדולים ומרפדים שתי תבניות או רינגים בקוטר 18 ס"מ
  • שומרים בקירור עד לאפייה

מלית פקאן
3 ביצים גודל L
220 גרם סוכר חום כהה (1 כוס)
120 גרם סירופ מייפל או סילאן או דבש (חצי כוס)
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
4 כפות רום או ברנדי
60 גרם חמאה מומסת
240 גרם אגוזי פקאן (2 כוסות)

  • משאירים חלק מהפקאנים השלמים בצד לקישוט ואת יתר הפקאנים שוברים לשברים גסים ומפזרים בתחתית כל קלתית
  • מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מערבבים פנימה את הסוכר, הסירופ, המלח והווניל ומערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה
  • מערבבים פנימה את הרום והחמאה ומערבבים עירבוב קל
  • יוצקים את התערובת אל הקלתית על גבי האגוזים השבורים עד לשני שליש גובה
  • מעטרים מעל באגוזי הפקאן השלמים
  • אופים ב-190 מעלות כ-40-45 דקות
  • מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s