גבינת פאניר מטוגנת

ב

שבועות מתקרב וזאת הזדמנות מצויינת לשחק קצת עם הכנה של גבינה בבית, והפעם מדריך להכנת גבינת פאניר הודית. מכינים אותה במהירות ובקלות, היא נייטרלית בטעמה ומקבלת באהבה כל טעם שתשדכו לה ויש גם בונוס: היא יוצאת קראנצ'ית בטיגון (כמו גבינת חלומי) ולכן משתלבת גם מצויין בסלטים ובכריכים.

IMG_20170502_191259.jpg

חומרים לכ-400-500 גרם גבינה

4 ליטר חלב
150 גרם חומץ, רצוי חומץ תפוחים או חומץ בן יין (2/3 כוס)
חצי כפית מלח
תבלינים לפי הטעם

  • שמים את החלב בסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד כ-15-20 דקות עד שהוא מגיע לרתיחה עדינה
  • מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה את החומץ תוך כדי ערבוב עדין
  • החלב יתחיל להיפרד ולהתגבש מיד. ממשיכים לערבב בעדינות עוד 2-3 דקות עד שמתקבל נוזל צהבהב ויחסית שקוף
  • עוזבים את הסיר לא מכוסה כ-10 דקות
  • מניחים מסננת בכיור ומעליה פורסים בד חיתול מורטב קלות. באמצעות כף מחוררת אוספים את גושי הגבינה מהסיר אל בד החיתול.
  • שופכים בזהירות את מי הגבינה שנותרו בסיר על גבי המסננת, על מנת לאסוף את הגושים הקטנים שנותרו
  • ממליחים ומתבלים את הגבינה וסוחטים בעדינות את הנוזלים הנותרים
  • מהדקים את בד החיתול היטב ומניחים אותו על משטח ישר ומעליו מניחים משקולת כבדה (סיר או שניים למשל)
  • מניחים בצד לשעה בערך, מסירים את המשקולת ומוציאים את הגבינה מבד החיתול
  • שומרים במקרר עטוף בניילון נצמד. הגבינה במיטבה ביום למחרת והיא תישמר במקרר כשבוע או במקפיא עד חודש.
  • לטיגון: פורסים את הגבינה לקוביות בגודל הרצוי ומטגנים בשמן חם כ-2-3 דקות. אוכלים חם.
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s