עוד פוסט של סיור קולינרי יוצא לדרך והפעם סיכום של יום כיף מעולה שהעברתי עם חברתי אירנה משעל ברחובות תל-אביב. קיפצנו לנו מקונדיטוריה למאפייה, נשנשנו מלא מאפים ומתוקים ואפילו עשינו מעט שופינג תוך ביקור בכמה מן האזורים הלוהטים ביותר בעיר ללא הפסקה. כל הפרטים כאן בשבילכם…

51c215c8-c9ef-4d64-b61e-6f15ef5e4686.jpg

1. פתחנו את הבוקר במאפייה של דלאל שם התפנקנו עם שני מאפי בוקר מעולים. מבחר המאפים המקום הוא די גדול, גם במתוקים וגם במלוחים וממש קשה לבור. שוסון התפוחים היה לא פחות ממצויין.

IMG_20170601_091645

2. המשכנו אל אזור שוק הפשפשים ושם חוץ מלפשפש בערימות העתיקות והגרוטאות, גם אכלנו את הפחנזיות המושלמות של המילק בייקרי (מומלץ בחום!!) וגם חטפנו הצצה חפוזה למאפייה הקטנה והשיקית שנקראת מרגוזה.

IMG_20170601_100047.jpg

3. החנות הענקית של מיסטרל היא כמו לונה פארק לכל חובבי המטבח. שורות על גבי שורות של כל מה שאתם רק יכולים להעלות על דעתכם: כוסות, צלחות, סירים, מחבתות, תבניות, חומרי גלם ועוד. בתור מכורים, שנינו היינו יכולים להמשיך להסתובב בחנות עוד שעות, אבל הכרחנו את עצמנו לצאת ולהמשיך הלאה…

IMG_20170601_104405.jpg

4. שכונת יד חרוצים היא מעין אזור תעשייה גדול שלא נראה אטרקטיבי במיוחד בימים אלה, אבל בתוכה מסתתרים כמה אוצרות שמחייבים ביקור. קודם כל המעבדה הקטנה עם החנות הצמודה של השוקולטיירית המדהימה איקה. השוקולדים פשוט מושלמים ולדעתי את הפרלין עם השומשום והלימון אסור להחמיץ!

c94104cf-95ac-40ab-9338-5464be156bec.jpg

5. מסעדת הקופי בר שבהמשך הרחוב כבר מזמן הפכה למוסד ולפחות עבורי היא תמיד תהיה אחת המסעדות האהובות ביותר בעיר. בסמוך אליה נמצא סניף של הבייקרי של אותם הבעלים ושם תוכלו למצוא שלל כריכים, מאפים ואפילו אקלרים. אנחנו בחרנו לטעום את אקלר השוקולד שהיה מצויין. עוד נחזור אל הבייקרי בהמשך…

IMG_20170601_120028.jpg

6. מעבר לכביש נמצאת הקונדיטוריה הקטנה של האחיות שאולוב. לאכזבתנו, הוויטרינה הייתה ריקה כי הם עכשיו מוכרים רק בהזמנות, אבל העוגות הגדולות שמצאנו במקפיא שבמקום נראו לא פחות ממעולות.

IMG_20170601_115614.jpg

7. בקצה רחוב הארבעה נמצאת קונדיטוריה חדשה יחסית העונה על השם בק דור. היא שייכת למסעדה התאלינדית ניתאן תאי הסמוכה אליה יוצאים חלק מהקינוחים, אבל גם ניתן סתם לעבור במקום, להציץ בוויטרינה ולהתפנק עם איזה מאפה או קינוח. עופר בן נתן, אחד הקונדיטורים במקום שהוא גם חבר, נתן לנו הצצה חפוזה אל המטבח המאוד מתוקתק של המסעדה. תענוג!

IMG_20170601_124726.jpg

8. ממש ממול רחוב החשמונאים ממשיך להתפתח ולתפוס תאוצה ונראה שהפיתוח של הרכבת הקלה שמעיק על כולם עשה לאזור רק טוב. בית התה של ויסוצקי שנמצא ברחוב כבר שנים בהחלט מחייב עצירה. ריח פרחוני-פירותי משכר, צנצנות עמוסות בשלל חליטות שמגיעות עד התקרה, קנקני תה וכוסות וטעימות של חליטת בננה-קרמל טרייה צוננת ומרעננת שקיבלה את פנינו.

IMG_20170601_131029.jpg

9. בהמשך הרחוב מאפיית לחמים של אורי שפט כבר הפכה למעצמת אפייה אדירה. מיד כשנכנסים למקום הולכים לאיבוד בתוך ערימות של סלים מלאים בכל טוב. מאפים מתוקים ומלוחים, בורקסים, עוגות, עוגיות, קישים ועוד מקיפים אותך מכל כיוון וכל שנותר לך הוא רק לבחור. כאן בחרנו דווקא מאפה מלוח, מעין בורקס במילוי תרד וגבינת קשקבל שהיה ממש מעולה.

IMG_20170601_131845.jpg

10. המשכנו לטייל על שדרות אבן גבירול וקנינו קונוס של צ'יפס לנשנוש מהרשת ההולנדית שעשתה עלייה לא מכבר צ'יפסטאר. מבחר הרטבים היה מאוד מרשים אבל הצ'יפס שהיה בסך הכל די טעים לא עמד בציפיות הגבוהות שהיו לנו…

IMG_20170601_140135.jpg

11. על השדרה, במרחק כמה חנויות זה מזה, תמצאו שני סניפים של שתי ענקיות שוקולד בלגי איכותי – לאונידס ודסקלידס. לדעתי שניהם טובים, אבל בכל חנות יש לי את הפייבוריט שלי. אז אם אתם שואלים אותי – תקנו את הפרלין שנקרא "נחשק" בלאונידס (שוקולד לבן במילוי קרם אננס) ואת זה שנקרא "מרביוז" בדסקלידס (כוסיות שוקולד במילוי קרם פרלינה לוז).

IMG_20170601_141920.jpg

12. עוד על השדרה תמצאו סניף נוסף של רשת בייקרי, הפעם בסמוך למסעדת בראסרי של אותם הבעלים שגם היא מוסד בפני עצמה. הסניף הזה קצת יותר גדול מזה שביד חרוצים ותמצאו בו מבחר גדול יותר של לחמים ומאפי שמרים. כאן לקחנו כמה שושני בריוש במילוי שוקולד ובמילוי פקאנים שיהיה לנו מה להמשיך לנשנש גם בבית.

13. סגרנו את היום בארוחת צהריים מאוחרת במזנון של אייל שני. אין הרבה דברים שאוכל להגיד על המקום שעוד לא שמעתם. כל האוכל מגיע בפיתה, האוכל מאוד טעים והטחינה אלוהית. נראה לי שזה פחות או יותר מסכם את העניין…

ספרו לנו מה חשבתם על הסיור שלנו בתל אביב ובאלו מקומות שווים כדאי לנו לבקר בפעם הבאה…

0de14c67-4ad8-4bf5-97a7-63774e59d27a.jpg

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה