פחזניות פטל מטריפות

חברתי אירנה הגשימה חלום באירוע פתיחת הקיץ שלנו והקימה לעצמה בפעם הראשונה דוכן למכירת פחזניות מפנקות אותן היא מילאה במקום. פחזניות הפטל המטריפות שלה היו ללא ספק אחד הלהיטים של היריד ועכשיו היא משתפת את המתכון איתכם.

ecd6aaff-e4a5-422b-b89d-bc55e485b42b.jpg

מתכון ל25-30 פחזניות

בצק פריך (שטרוייזל):

50 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר
60 גרם קמח
10 גרם פטל מיובש טחון או מעט צבע מאכל ורוד/אדום

  • לערבב את כל החומרים עם וו גיטרה לאחידות, לשטח לעובי 2 מ"מ בין שני ניירות אפייה/גיטרה ולהקפיא.

בצק רבוך:

125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
כפית מחית וניל איכותית
150 גרם קמח
225 גרם ביצים טרופות קלות

  • להביא לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר, מלח ווניל.
  • להוריד מהאש ולהוסיף את הקמח. לערבב עד שיתקבל בצק אחיד והדפנות של הסיר נקיות.
  • להעביר את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהפעיל על מהירות נמוכה על מנת לקרר את הבצק עד שמפסיקים לעלות אדים.
  • להוסיף את הביצים בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לחכות שהבצק יתאחד לפני שמוסיפים עוד ביצים וכך עד שמתקבל בצק חלק, מבריק אך לא נוזלי- כשמרימים את הוו גיטרה הבצק יורד בצורת V.
  • להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק ולזלף על נייר אפייה פחזניות בקוטר 4-5 ס"מ.
  • לקרוץ מהבצק הקפוא עיגולים בקוטר 5-6 ולהניח מעל כל פחזנית.
  • אפייה בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות טורבו במשך 40-45 דקות עד שהפחזניות שחומות ויבשות.

8d2b7314-d9ab-4b68-a464-663db39add2c.jpg

קרם פטל:

150 גרם חלב
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 חלמונים
100 גרם מחית פטל מופשרת
70 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
125 גרם שמנת מוקצפת

  • להביא לרתיחה חלב ווניל
  • בקערה לטרוף חלמונים עם מחית פטל וסוכר. להוסיף קורנפלור ולטרוף.
  • לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר הכל לסיר, להביא לרתיחה מלאה תוך בחישה מתמדת בעזרת מרית ולבשל עוד שתי דקות על אש קטנה.
  • להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה ולטרוף לאחידות.
  • לכסות עם ניילון נצמד ולקרר שעתיים במקרר.
  • לפתוח את הקרם עם מטרפה ולקפל אליו את השמנת המוקפצת.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן קטן, עושים חור קטן בתחתית או בצד של כל פחזנית וממלאים עד שהיא מעט מתנפחת.
  • מקשטים עם אבקת סוכר, זילוף של הקרם, פניני שוקולד לבן ושבבי פטל מיובש.
מודעות פרסומת

There are 18 comments

  1. ניצה הוכמן

    היי דרור
    מן הסתם התכוונת למחית פטל ולא פיסטוק בקרם פטל .

  2. Yigal Karbi

    היי..
    תתקן מהר ברשימת המרכיבים מחית פטל ולא מחית פיסטוק.

  3. צרויה

    אם אין לי מלית פטל … אפשר לטחון פטל קפוא שהופש?
    אם כן…. לסנן אותו לאחר הטחינה?

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר להשתמש בפטל קפוא שנטחן. לגבי סינון, מה שאתה מעדיף, זה עניין של טעם. מבחינת המתכון לא חייבים לסנן.

  4. אליה

    שלום דרור
    הקרם פטל הוא אמור להתנהג כקרם פטיסייר בשלב ההכנה?
    לא כלכך הבנתי לאיזה מרקם אמורים להגיע בבישול שלו
    תודה

  5. תמר תורג'מן

    האם אפשר להשתמש במחית פיסטוק? אם כן, באיזה משקל??

  6. ליה

    דרור, הכנתי קרם תותים במקום פטל , אבל יצאה לי צבע כהה ולא חי , עשיתי משהו לא נכון או צריך להוביף משהו לצבע יפה וחי כמו בתמונה, כמובן מתכוונת לצבע תות ולא פטל

    1. בייקרי 365

      לתותים יש בעיה בקרמים. הם יוצאים אפורים במקום אדום או ורוד. יש שתי אפשרויות: להוסיף טיפה צבע מאכל, או להחליף קצת מהתותים במחית קסיס או פטל שנותנים צבע.

  7. יניב

    היי יש לי שאלה בקשר לקרם פירות יער שבמתכון, אם אני רוצה לעשות אותו כאינסרט לעוגת מוס, מה צריך להוסיף או לשנות במתכון?

    ושאלה שניה, אם אני רוצה לעשות אותו כעוגת מוס(לא אינסרט) האם צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה על התשובה 🙂

    1. בייקרי 365

      הקרם הוא סוג של פטיסייר על בסיס קורנפלור ולכן הוא פחות מתאים כאינסרט או כמוס. במתכון הזה תמצאי מוס פירות יער שיכול להתאים גם כאינסרט.

השאר תגובה