פחזניות פטל מטריפות

חברתי אירנה הגשימה חלום באירוע פתיחת הקיץ שלנו והקימה לעצמה בפעם הראשונה דוכן למכירת פחזניות מפנקות אותן היא מילאה במקום. פחזניות הפטל המטריפות שלה היו ללא ספק אחד הלהיטים של היריד ועכשיו היא משתפת את המתכון איתכם.

ecd6aaff-e4a5-422b-b89d-bc55e485b42b.jpg

מתכון ל25-30 פחזניות

בצק פריך (שטרוייזל):

50 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר
60 גרם קמח
10 גרם פטל מיובש טחון או מעט צבע מאכל ורוד/אדום

  • לערבב את כל החומרים עם וו גיטרה לאחידות, לשטח לעובי 2 מ"מ בין שני ניירות אפייה/גיטרה ולהקפיא.

בצק רבוך:

125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
כפית מחית וניל איכותית
150 גרם קמח
225 גרם ביצים טרופות קלות

  • להביא לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר, מלח ווניל.
  • להוריד מהאש ולהוסיף את הקמח. לערבב עד שיתקבל בצק אחיד והדפנות של הסיר נקיות.
  • להעביר את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהפעיל על מהירות נמוכה על מנת לקרר את הבצק עד שמפסיקים לעלות אדים.
  • להוסיף את הביצים בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לחכות שהבצק יתאחד לפני שמוסיפים עוד ביצים וכך עד שמתקבל בצק חלק, מבריק אך לא נוזלי- כשמרימים את הוו גיטרה הבצק יורד בצורת V.
  • להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק ולזלף על נייר אפייה פחזניות בקוטר 4-5 ס"מ.
  • לקרוץ מהבצק הקפוא עיגולים בקוטר 5-6 ולהניח מעל כל פחזנית.
  • אפייה בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות טורבו במשך 40-45 דקות עד שהפחזניות שחומות ויבשות.

8d2b7314-d9ab-4b68-a464-663db39add2c.jpg

קרם פטל:

150 גרם חלב
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 חלמונים
100 גרם מחית פטל מופשרת
70 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
125 גרם שמנת מוקצפת

  • להביא לרתיחה חלב ווניל
  • בקערה לטרוף חלמונים עם מחית פטל וסוכר. להוסיף קורנפלור ולטרוף.
  • לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר הכל לסיר, להביא לרתיחה מלאה תוך בחישה מתמדת בעזרת מרית ולבשל עוד שתי דקות על אש קטנה.
  • להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה ולטרוף לאחידות.
  • לכסות עם ניילון נצמד ולקרר שעתיים במקרר.
  • לפתוח את הקרם עם מטרפה ולקפל אליו את השמנת המוקפצת.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן קטן, עושים חור קטן בתחתית או בצד של כל פחזנית וממלאים עד שהיא מעט מתנפחת.
  • מקשטים עם אבקת סוכר, זילוף של הקרם, פניני שוקולד לבן ושבבי פטל מיובש.
מודעות פרסומת

10 תגובות הוסף תגובה

  1. ניצה הוכמן הגיב:

    היי דרור
    מן הסתם התכוונת למחית פטל ולא פיסטוק בקרם פטל .

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה, תיקנתי

      אהבתי

  2. Yigal Karbi הגיב:

    היי..
    תתקן מהר ברשימת המרכיבים מחית פטל ולא מחית פיסטוק.

    אהבתי

  3. צרויה הגיב:

    אם אין לי מלית פטל … אפשר לטחון פטל קפוא שהופש?
    אם כן…. לסנן אותו לאחר הטחינה?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, אפשר להשתמש בפטל קפוא שנטחן. לגבי סינון, מה שאתה מעדיף, זה עניין של טעם. מבחינת המתכון לא חייבים לסנן.

      אהבתי

  4. אליה הגיב:

    שלום דרור
    הקרם פטל הוא אמור להתנהג כקרם פטיסייר בשלב ההכנה?
    לא כלכך הבנתי לאיזה מרקם אמורים להגיע בבישול שלו
    תודה

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, כמו קרם פטיסייר.

      אהבתי

  5. תמר תורג'מן הגיב:

    האם אפשר להשתמש במחית פיסטוק? אם כן, באיזה משקל??

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, מחליפים את הפטל בכמות שווה של חלב ומוסיפים 60 גרם מחית פיסטוק בגמר ההכנה של הקרם

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s