גאלט אננס, שקדים וסוכר חום

ב

גאלט קיצי ומרענן עם חתיכות אננס טרי, קרם שקדים וסוכר חום. פינוק מושלם!

IMG_2948_2.JPG

חומרים לגאלט אחד בקוטר 20 ס"מ

קרם שקדים-סוכר חום
140 גרם חמאה רכה
120 גרם סוכר חום (1/2 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
25 גרם קורנפלור (2 וחצי כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)

– מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר
– מוסיפים פנימה את הקורנפלור ואבקת השקדים ומערבבים עד שמתאחד
– מסיימים עם הביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
– מעבירים לשק זילוף ושומרים בצד

בצק פריך
200 גרם קמח (כוס ורבע)
כף סוכר
רבע כפית מלח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים

– שמים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את המים הקרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים את הבצק מיד לעיגול בקוטר 24-26 ס"מ

הרכבה
1 אננס טרי מקולף וחתוך לחתיכות גדולות (ניתן להשתמש גם באננס מקופסת שימורים אם לא משיגים טרי)

– ממלאים את הבצק בשכבה אחידה של קרם שקדים בעובי כ-1 ס"מ, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ מכל כיוון
– מקפלים את שולי הבצק ליצירת הצורה של הגאלט, רצוי להיעזר ברינג על מנת לשמור על הצורה של הגאלט בזמן האפייה
– מסדרים מעל את חתיכות האננס על קרם השקדים ומשקיעים אותן קלות
– אופים ב-180 מעלות כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב והקרם משחים מעט

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s