בהשראת הטאטן המדהים של קונטיצ'יני שעלה פה בבלוג לפני שנתיים בערך, יצרתי את הטאטן מנגו המהמם הזה. שכבות דקיקות של מנגו בדרגות קירמול שונות על גבי בצק עלים גרמנים בעבודת יד וקוביות שטרויזל שקדים פריכות. חתיכה מגן עדן…

IMG_0053_2

חומרים לעוגה בגודל 10X20 ס"מ (גודל התבנית הפנימית 8X18 ס"מ)
4-5 מנגו בינוניים לא רכים מדי
200 גרם בצק עלים גרמני בעבודת יד או בצק עלים קנוי מופשר במקרר
קרמל:
80 גרם סוכר
2 כפות מים
מיץ טאטין:
25 גרם מים
1 כף מיץ לימון
25 גרם סוכר
מקל וניל או תמצית וניל
קמצוץ מלח
25 גרם חמאה
שטרויזל שקדים ומלח:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח
קמצוץ מלח
יום לפני:
– שמים בסיר את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל בהיר.
– מעבירים את הקרמל לתבנית מלבנית קטנה (8X18 ס"מ) ומוודאים שמצפה את כל התחתית
– שמים את כל החומרים עבור מיץ הטאטין בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
– מקלפים את המנגו ופורסים עם לפרוסות דקות ככל שניתן (רצוי עם מנדולינה)
– מסדרים את פרוסות המנגו בשתי וערב בתוך התבנית על גבי הקרמל
– יוצקים את מיץ הטאטין ומוודאים שהוא מכסה את כל שכבות המנגו עד למעלה
– אופים במשך 50 דקות ב-170 מעלות
– מצננים לטמפרטורת החדר ודוחסים מעט את המנגו בעדינות עם משקולת שנכנסת בתוך התבנית (כוס, למשל)
– מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר עד ליום למחרת
– במקרר מתפתח הטעם המיוחד של טארט הטאטין מהחמאה, הסוכר והמנגו
IMG_0051_2
ביום ההגשה:
מכינים את השטרויזל:
– מערבבים את כל החומרים במיקסר עד לקבלת גושים קטנים
– מסדרים בתבנית ואופים ב-160 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
מכינים את התחתית:
– חותכים מלבן בצק עלים בגודל 2 ס"מ גדול מהתבנית (כלומר, 22X12 ס"מ)
– מניחים מעליו נייר אפייה ותבנית נוספת ואופים ב-200 מעלות 10 דקות
– הופכים את המגש (מלמעלה למטה) וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות
– מסירים את המגש העליון ונייר האפייה ומשלימים את האפייה עוד 2-3 דקות לקבלת הצבע המושלם
– מצננים לטמפרטורת החדר
הרכבה:
– מעבירים סכין בזהירות סביב דפנות התבנית עם המנגו והופכים את התוכן על גבי הבצק האפוי
– מסדרים שטרויזל מסביב ומפדרים במעט אבקת סוכר
IMG_0043_2IMG_0040_2

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מלי

    שלום, נשארו לי ממש הרבה נוזלים בתוך הכלי אחרי האפייה. האם נורמלי? לשפוך את המיותרים לפני ההרכבה?

    1. בייקרי 365

      אפשר לשפוך ואפשר להשאיר, הם יתקשו אחרי הקירור

השאר תגובה