שרבט שזיפים בברנדי

ב

גלידה נותנת טעם ומרקם שמנתי עמוק ומספק בעוד סורבה מבליט בעזות את טעמי הפירות הטריים. קבלו את השרבט שמאפשר ליהנות משני העולמות. עם אחוזי שומן נמוכים, הוא נותן מספיק גוף לגלידה מבלי לפגוע בטעם המרענן של הפרי. כאן בגרסת שזיפים בברנדי עם קוביות פרנץ' טוסט וסירופ מייפל, אבל תרשו לעצמכם להתפרע…

IMG_9806_2.JPG

שרבט שזיפים בברנדי עם קוביות פרנץ' טוסט וסירופ מייפל
למחית שזיפים בברנדי:
כ-400 גרם שזיפים שלמים (4-5 שזיפים גדולים)
30 גרם ברנדי

לשרבט:
250 גרם מחית שזיפים בברנדי
100 גרם רוויון (או 50 גרם חלב ו-50 גרם יוגורט)
5 גרם חומצה ציטרית (אופציונלי)
300 גרם חלב
100 גרם שמנת
100 גרם גלוקוז
150 גרם סוכר
3 גרם מייצב לגלידה

להגשה:
כמה פרוסות חלה (רצוי חלה מתוקה או אפילו בריוש)
1 ביצה
60 גרם חלב
כפית סוכר
חצי כפית קינמון
קמצוץ מלח
50 גרם חמאה
סירופ מייפל אמיתי

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • מכינים את המחית: חורצים קלות את השזיפים ומבשלים 2-3 דקות במים רותחים. מקלפים ומגלענים את הפירות וטוחנים למחית חלקה יחד עם הברנדי. מערבבים יחד עם הרוויון והחומצה הציטרית ושומרים בצד.
  • שמים בסיר את השמנת, החלב והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם המייצב ומוסיפים אל הסיר.
  • מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות
  • מסירים מהאש, מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומניחים אותה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
  • מערבבים פנימה את התערובת של השזיפים והרוויון.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).
  • קוביות פרנץ' טוסט: מקפיאים את פרוסות הלחם (אם רוצים ממש להשקיע מכינים כיכר בריוש איכותית לפי המדריך שלנו) כחצי שעה עד שעה וחותכים אותן לקוביות בינוניות. מערבבים יחד את הביצה, החלב, הסוכר, הקינמון והמלח. טובלים את קוביות הלחם בתערובת ומנערים את העודפים. מחממים את החמאה במחבת עד שהיא נמסה ומטגנים את קוביות הלחם הספוגות כדקה מכל צד. מצננים.
  • מגישים כדור שרבט לצד קוביות פרנץ' טוסט מטוגנות מפודרות במעט אבקת סוכר ויוצקים מעט סירופ מייפל
מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. rinat הגיב:

    איזה יופי!! אני הולכת להכין את כל שלושת המתכונים שפרסמת
    יש מצב לעוד מתכוני גלידה?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      איזה כיף תודה! עוד מתכונים קפואים בדרך…

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s