השם של הפראפה (Frappé) בא מצרפתית ומשמעותו להרביץ ובמובן מסויים כשמו כן הוא – סורבה קפוא טחון יחד עם נוזל נוסף. התוצאה המתקבלת מזכירה מעט את השייקים של הפירות שקונים בדוכן אבל המרקם הרבה יותר כיפי ומרענן. הנוזל שמוסיפים יכול להיות מים או סודה, יין או אלכוהול אחר או נוזל חלבי כגון חלב או יוגורט נוזלי (לא רצוי להוסיף שמנת או נוזל שומני אחר שכן השומן עלול להיתפס בזמן הטחינה). אין כלל מדוייק לכמות הנוזל שיש להוסיף אך רוב הכמות צריכה להיות מהסורבה, לרוב יחס של 2 ל-1 ייתן תוצאה מצויינת. את הפראפה מגישים מיד שכן הוא עלול להתמוסס או להיפרד.

IMG_9818_2.JPG

פראפה פטל

500 גרם סורבה פטל
250 גרם סודה

  • מבלנדרים הכל יחד ומגישים מיד בכוסות עם חתיכות פטל מלמעלה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה