אחרי שהרבצנו לסורבה, למה לא לגלגל אותו? צינורות מדפי מנגו דקיקים עוטפים גלילי סורבה פטל. מגישים קפוא ומפתיעים את האורחים עם קינוח צונן, מרענן ומרשים!
מקלות מנגו במילוי סורבה פטל
סירופ סוכר:
250 גרם סוכר
250 גרם מים
מקלות מנגו:
3-4 פירות מנגו גדולים
200-300 גרם סורבה פטל
- שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים עד לרתיחה. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
- מקלפים את המנגו ופורסים לפרוסות דקות עם סכין או מנדולינה.
- מסדרים את הפרוסות בכלי רדוד ורחב ושופכים מעל את הסירופ החם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות.
- מרככים מעט את הסורבה בחוץ כ-15-20 דקות ומעבירים לשק זילוף
- מכינים גלילים בקוטר 1-2 ס"מ מחתיכות שקף לעוגה שמגלגלים ומדביקים. ממלאים בסורבה ומעבירים למקפיא לשעה-שעתיים עד שהם קפואים לחלוטין
- מוציאים את הגלילים מהשקף ועוטפים כל גליל בפרוסת מנגו, מעבירים למקפיא להתייצבות
- לפני ההגשה מסדרים את המקלות על צלחת מפזרים מעל מעט סוכר ושורפים עם ברנר (אופציונלי)
- נותנים להם להתרכך עוד 3-4 דקות ומגישים