אחרי שהרבצנו לסורבה, למה לא לגלגל אותו? צינורות מדפי מנגו דקיקים עוטפים גלילי סורבה פטל. מגישים קפוא ומפתיעים את האורחים עם קינוח צונן, מרענן ומרשים!

IMG_9824_3.jpg

מקלות מנגו במילוי סורבה פטל
סירופ סוכר:
250 גרם סוכר
250 גרם מים

מקלות מנגו:
3-4 פירות מנגו גדולים
200-300 גרם סורבה פטל

  • שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים עד לרתיחה. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
  • מקלפים את המנגו ופורסים לפרוסות דקות עם סכין או מנדולינה.
  • מסדרים את הפרוסות בכלי רדוד ורחב ושופכים מעל את הסירופ החם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות.
  • מרככים מעט את הסורבה בחוץ כ-15-20 דקות ומעבירים לשק זילוף
  • מכינים גלילים בקוטר 1-2 ס"מ מחתיכות שקף לעוגה שמגלגלים ומדביקים. ממלאים בסורבה ומעבירים למקפיא לשעה-שעתיים עד שהם קפואים לחלוטין
  • מוציאים את הגלילים מהשקף ועוטפים כל גליל בפרוסת מנגו, מעבירים למקפיא להתייצבות
  • לפני ההגשה מסדרים את המקלות על צלחת מפזרים מעל מעט סוכר ושורפים עם ברנר (אופציונלי)
  • נותנים להם להתרכך עוד 3-4 דקות ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה