נראה לי שאפשר להכתיר אותה בתור הגלידה הכי טעימה שיצא לי להכין עד כה – גלידת דבש שרוף. בהכנת הגלידה הזאת שורפים את הדבש עד שהוא משחיר ומעלה עשן אבל תתפלאו כמה הטעם של הגלידה יוצא קרמלי, מעושן, מדהים וממכר!

יש לנו מתכונים לעשרות גלידות וקינוחים קפואים בשבילכם עם או בלי מכונת גלידה. בקרו בעמוד המיוחד הזה שלנו בשביל לראות את כולם. ויש גם את המדריך המקיף שלנו בו תמצאו כל מה שרציתם לדעת על גלידה ולא העזתם לשאול.

הכנתם גלידה או כל קינוח קפוא אחר? נשמח מאוד לראות. כיתבו לנו בפייסבוק, באינסטגרם או כאן באתר.

IMG_9855_3.jpg

300 גרם שמנת
100 גרם דבש
2 גרם מלח
300 גרם חלב
50 גרם גלוקוז
50 גרם סוכר
100 גרם חלמונים
100 גרם רוויון
3 גרם מייצב גלידה

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • מחממים את השמנת והמלח בסיר עד לסף רתיחה
  • בסיר נפרד שמים את הדבש ומבשלים אותו עד שהוא נהיה כהה ומתחיל להעלות עשן (135 מעלות)
  • מדללים את הדבש עם השמנת בזהירות כי התערובת תבעבע מאוד. מבשלים עוד דקה או שתיים עד שהתערובת חלקה לחלוטין. מעבירים את התערובת לאמבט הקרח ומקררים.
  • שמים בסיר את החלב, הגלוקוז והווניל ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם המייצב ומוסיפים אל הסיר. מחממים עד לסף רתיחה.
  • יוצקים על החלמונים ועושים השוואת טמפרטורות. מחזירים אל הסיר ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה (85 מעלות).
  • מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומניחים את הקערה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין. מערבבים פנימה את תערובת הדבש ואת הרוויון.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. rinat

    הכנתי כמעט את כל הגלידות שפרסמת.
    בתור מישהי שרדתה דבש כל ילדותה וליקקה אותו ישירות מהחלה החמה – זאת בלי שום ספק הגלידה הכי מיוחדת ומהממת!!!!
    כל הכבוד – תפרסם עוד מתכונים אני אוספת את כולם 🙂

  2. ליאת

    אפשר לוותר על מייצב הגלידה??

    1. בייקרי 365

      אפשרי. הגלידה תהיה קצת פחות עמידה מחוץ למקפיא, כלומר תימס קצת יותר מהר.

    2. בניה חדד

      היי דרור, הכנתי את הגלידה והטעם שלה יצא טעים ממש, רק שמשום מה לקח לה בערך 35 שעות בשביל לקפוא (הכנתי את הקרמים, שמתי במקרר ללילה, הקפאתי במכונת גלידה שהיתה מראש במקפיא ופשוט נשאר נוזלי להמון זמן), וגם 5 דקות אחרי שהיא היתה בחוץ ישר הפשירה (לא השתמשתי במייצב אבל ראיתי שאמרת שאפשר בלי) אתה יודע מה יכולה להיות הבעיה? השתמשתי במכונת גלידה די מיושנת שנראית פשוטה אבל היא כן מערבבת..

  3. עדי

    האם אפשר להכין את הגלידה ללא מכונה?

  4. עדי

    האם ניתן להחליף את הרוויון?

    1. בייקרי 365

      כן, בחלב או ביוגורט

  5. עדי

    יש לי ממש בעיה להכין קרם אנגלז וכמעט כל פעם התחתית של הסיר הופכת לחבילה. קניתי סו וויד חדש ורציתי לדעת אם יצא לך להתנסות בהכנת בסיס גלידה בסו וויד ואם יכול להיות רלוונטי כאן?

  6. אלונה

    האם יש אפשרות הכנת הגלידה ללא ביצים?

    1. בייקרי 365

      כן, יש באתר מתכון לגלידה ללא ביצים. חפשי גלידה בסגנון פילדלפיה.

  7. שי

    הכנתי ויצא מהממם!! תהיתי אם אוכל על עקרון דומה להכין קרם פטיסייר עם "דבש שרוף. אם כן איזה התאמות ושינויים אץה חושב שאני צריכה לבצע?

    1. בייקרי 365

      בהחלט כן, פשוט תחליפי את כמות הסוכר שיש בקרם הפטיסייר בדבש (רצוי להפחית מעט כי דבש יותר מתוק מסוכר, שהקרם לא יצא מתוק מדי) וממשיכים בהכנה של קרם הפטיסייר כרגיל אחרי השריפה של הדבש.

השאר תגובה