ט"ו באב מתקרב ואנחנו מתפנקים עם שוקולד, פטל והמון אהבה והכל בקינוח אחד שמבטא בדיוק את זה. גליל שוקולד לבן פציח עם קישוט מרשים, ממולא בשכבות של גנאש שוקולד חלב מוקצף וקונפי פטל.
גליל שוקולד לבן מקושט:
- מדפיסים על דף ציור שאיתו רוצים לקשט את הגליל
- גוזרים שקף ברוחב ובקוטר של הגליל שרוצים להכין
- מניחים את השקף על הדף ועוברים על הציור עם מכחול ושוקולד מריר מטומפרר
- נותנים לשוקולד המריר להתייצב מעט אבל לא יותר מדי
- מורחים על השקף שכבה דקה ואחידה של שוקולד לבן מטומפרר
- סוגרים את הגליל (רצוי סביב רינג בקוטר מתאים) ומדביקים עם חתיכת דבק
- נותנים לשוקולד להתקשות לחלוטין ומחלצים את הגליל בזהירות מהשקף
- שומרים בצד עד להרכבה
- להוראות טימפרור של שוקולד בצורה פשוטה עם מיקריו, ראו את הפוסט הזה
גנאש שוקולד חלב מוקצף:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז (במתכון המקורי – 12.5 גלוקוז ו-12.5 סוכר אינוורטי)
180 גרם שוקולד חלב
225 גרם שמנת מתוקה (2)
- מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
- יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
- רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
- מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
- עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר ללילה
קונפי פטל
225 מחית פטל
30 גרם גלוקוז
15 גרם סוכר אינוורטי
4 גרם פקטין NH
25 גרם סוכר
- מחממים את מחית הפטל עם הגלוקוז והסוכר האינוורטי ל-60 מעלות
- מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
- מבשלים עד לרתיחה ומסירים מהאש
- שומרים במקרר עד להרכבה
שטרויזל שקדים
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר
50 גרם קמח
- מערבבים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים ואחידים
- מפזרים על גבי מגש עם נייר אפייה ואופים כ-15 דקות ב-160 מעלות
- מצננים
הרכבה
- מקציפים את הגנאש עד לקבלת קצף יציב מאוד (זהירות לא להקציף יותר מדי כי הוא יישבר)
- מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנטר משונן
- מאווררים מעט את הקונפי על ידי ערבוב חזק או טחינה עם בלנדר מוט
- ממלאים את גלילי השוקולד שליש גובה בגנאש
- יוצקים מעל שכבה דקה של קונפי
- ממלאים שליש נוסף של גנאש, שכבה נוספת של קונפי ומסיימים על זילוף של הגנאש שיוצא החוצה מראש הגליל
- מקשטים את הצלחת בקונפי שנותר, בשטרויזל ובפירות טריים
היי 🙂 לגבי הקונפי פטל. הוא יוצא יציב ברמה שיכול לעמוד כשכבה בעוגה?
מעבר לזה, בטעם ובמרקם לא מרגישים את הייצוב של הפקטין?(כמות גדולה יחסית..)
תודה רבה!!!
לאחר קירור יכול לעמוד כשכבה בעוגה, מעבר לזה לא אמור להיות מורגש