אחד הקינוחים הקפואים האהובים והנפוצים ביותר הוא מגנום שהוא בעצם גלידה על מקל. אחרי שניסיתי כל מיני גרסאות הגעתי אל הגרסה הזאת שמכינים עם מוס מוקצף שנעים מאוד לאכילה גם כשהוא קפוא לחלוטין. אז הנה מתכון למגנום סוכר חום בציפוי שוקולד חלב ופקאנים. תרגישו חופשי להתפרע עם הטעמים, הציפויים והתוספות.

IMG_0033_2

"מגנום" סוכר חום, שוקולד חלב ופקאן

חומרים ל-12 מגנומים קטנים.

215 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
6 גרם ג'לטין
36 גרם מים קרים

פט-א-בומב סוכר חום:
120 גרם סוכר חום כהה
30 גרם מים
180 גרם חלמון

ציפוי שוקולד חלב ופקאנים:
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם חמאת קקאו
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ל-10 דקות לפחות ושומרים בצד
  • מכינים פט-א-בומב: מבשלים סוכר ומים ל-118 מעלות. לקראת סוף הבישול מתחילים להקציף את החלמונים ויוצקים פנימה את הסירופ כשהוא מוכן. ממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שהתערובת מתקררת.
  • מחממים מעט מהשמנת עם הווניל עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין.
  • יוצקים את השמנת החמה אל הפט-א-בומב ומערבבים היטב
  • מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה ומקפלים פנימה
  • יוצקים לתבניות של מגנום ומכניסים מקלות. מקפיאים היטב לכמה שעות ורצוי ללילה לפחות. מחלצים בעדינות מהתבנית.
  • ממיסים יחד את השוקולד החלב וחמאת הקקאו ומערבבים פנימה את אגוזי הפקאן. משתמשים ב-40 מעלות.
  • טובלים את המגנומים הקפואים בציפוי וכשהציפוי מתקשה מעט מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה. מחזירים למקפיא או מגישים מיד.
  • אם הציפוי נקרש מעט בזמן העבודה, מחממים אותו חזרה ל-40 מעלות. אם נשאר ציפוי ניתן לשמור אותו בחוץ בקופסה אטומה לשימוש חוזר.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 15 תגובות

  1. ארנון

    נראה מדהים! בהחלט אנסה בבית

  2. אורלי אלימלך

    זה מושלם ….אלוף האלופים …אין עליך🌺🌺🌺

  3. Ahuva

    נראה מעולה, תודה על המתכון.
    אם אני רוצה להכין ציפוי משוקולד מריר, היחס עם שאר המרכיבים אותו דבר?

      1. אביה

        וציפוי על בסיס שוקולד לבן? כמה חמאת קקאו להוסיף?

      2. בייקרי 365

        אותם יחסים. אין צורך לשנות.

  4. עדי

    אם אני רוצה להכין את הגלידה בלבד בקופסא תצא כמות גדולה? האם בגלידה בצורה הזאת אפשר להוסיף את השוקולד והפקאנים בערבול? תודה

    1. בייקרי 365

      הכמות לא מאוד גדולה, יכול להיות שכדאי להכפיל בפעם וחצי. אפשר להוסיף פקאנים ופצפוצי שוקולד בערבול

  5. נטע

    נשמע מעולה!!! האם המגנומים יציבים גם בקירור, ואז יהיו כמו מוס?

    1. בייקרי 365

      לא, פחות מתאים לקירור. רק להקפאה.

  6. sigal

    היי, חובה שימוש בג'טין (מטעמי צימחונות)?

    1. בייקרי 365

      לא חובה.

השאר תגובה