ארבעה לימונים

ב

העוגה הזאת מתבשלת אצלי במחברת כבר הרבה מאוד זמן וסוף סוף יצאה אל הפועל. אני קורא לה "ארבעה לימונים" ואכן יש בה ארבעה סוגים של פירות לימוניים (לימון, ליים, יוזו וסודאצ'י) וחמש שכבות של חמיצות-מתיקות מרעננת וכיפית: פריך לימון, פיננסייר סודאצ'י, קרם לימון, מוס יוזו ומוס ליים אוורירי. לימון זאת אהבה!!

IMG_0135_2.JPG

חומרים לעוגה בגודל 20*20 ס"מ (ניתן לחתוך לריבועים אישיים)

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה
  • חותכים מהבצק ריבוע בגודל 25*25 ס"מ ומניחים על נייר אפייה
  • אופים 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים מהתנור ובעזרת רינג מרובע חותכים ריבוע בגודל 20*20 ס"מ

פיננסייר סודאצ'י:
95 גרם סוכר
10 גרם קורנפלור
20 גרם שקדים טחונים
60 גרם ביצים
50 גרם מיץ סודאצ'י (או מיץ לימון)

  • מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים על גבי הבצק הפריך בתוך הרינג
  • אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים.

קרם לימון:
100 גרם מיץ לימון
30 גרם מים
80 גרם חלמונים
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
70 גרם חמאה
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ושומרים בצד 10 דקות לפחות
  • שמים את כל יתר החומרים מלבד החמאה בסיר ומבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות עד שמסמיך (85 מעלות)
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ולאחר מכן את החמאה
  • רצוי לבלנדר היטב עם בלנדר מוט
  • יוצקים את כל הקרם אל הרינג על גבי הפיננסייר האפוי ומעבירים למקפיא לחצי שעה

מוס יוזו:
90 גרם ביצים
70 גרם סוכר
40 גרם מחית/מיץ יוזו (או מיץ לימון אם אין)
30 גרם מיץ לימון
50 גרם חמאה
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים
150 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים את מיץ היוזו והלימון בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • בינתיים מערבבים ביצים וסוכר בקערה
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים עד להסמכה ב-85 מעלות ומסירים מהאש
  • מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב
  • מוסיפים את החמאה ומבלנדרים עד שהיא נטמעת בתערובת
  • מקציפים את השמנת ומקפלים אותה אל התערובת כשהיא ב-35 מעלות
  • יוצקים שכבה של מוס על גבי קרם הלימון הקפוא ומחזירים למקפיא לחצי שעה

מוס ליים אוורירי:
100 גרם מיץ ליים (או לימון אם אין)
50 גרם מים (1)
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים (2)
150 גרם שמנת מתוקה

מרנג איטלקי:
70 גרם חלבון
130 גרם סוכר
15 גרם גלוקוז
50 גרם מים

  • משרים את הג'לטין במים (2) ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מחממים מעט את מיץ הליים והמים (2) ומסירים מהאש
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומוסיפים אל הליים
  • מכינים מרנג איטלקי: מחממים מים, סוכר וגלוקוז עד ל-118 מעלות. קצת לפני שמגיעים לטמפרטורה מתחילים להקציף את החלבונים ואז יוצקים את הסירופ החם אל החלבונים. ממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות עד שקערת המיקסר נעימה למגע.
  • שוקלים 90 גרם מהמרנג ומערבבים אותו עם מיץ הליים המסונן (את יתרת המרנג ניתן לשמור בהקפאה לשימוש אחר)
  • מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
  • יוצקים שכבה של מוס ליים על גבי המוס הקודם ומחזירים למקפיא לשלוש שעות לפחות
  • מחלצים מהרינג ושומרים במקפיא. מפשירים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההגשה.
 IMG_0135_3.jpg
מודעות פרסומת

5 תגובות הוסף תגובה

  1. Yigal Karbi הגיב:

    בכמה להגדיל ל תבנית 24 עגולה ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      צריך להגדיל בשמינית, כלומר לכפול את כל החומרים ב-1.125

      אהבתי

      1. Yigal Karbi הגיב:

        תןדה… היא כבר מוכנה (הגדלתי בערך ב 20 אחוז)

        אהבתי

      2. בייקרי 365 הגיב:

        מעולה, כיף לשמוע!

        אהבתי

  2. א.ר הגיב:

    יצא מעולה תודה על המתכון.
    איך יצא לך כזה כהה הבצק פריך? טחנת שקדים עם קליפה?

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s