העוגה הזאת מתבשלת אצלי במחברת כבר הרבה מאוד זמן וסוף סוף יצאה אל הפועל. אני קורא לה "ארבעה לימונים" ואכן יש בה ארבעה סוגים של פירות לימוניים (לימון, ליים, יוזו וסודאצ'י) וחמש שכבות של חמיצות-מתיקות מרעננת וכיפית: פריך לימון, פיננסייר סודאצ'י, קרם לימון, מוס יוזו ומוס ליים אוורירי. לימון זאת אהבה!!

IMG_0135_2.JPG

חומרים לעוגה בגודל 20*20 ס"מ (ניתן לחתוך לריבועים אישיים)

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה
  • חותכים מהבצק ריבוע בגודל 25*25 ס"מ ומניחים על נייר אפייה
  • אופים 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים מהתנור ובעזרת רינג מרובע חותכים ריבוע בגודל 20*20 ס"מ

פיננסייר סודאצ'י:
95 גרם סוכר
10 גרם קורנפלור
20 גרם שקדים טחונים
60 גרם ביצים
50 גרם מיץ סודאצ'י (או מיץ לימון)

  • מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים על גבי הבצק הפריך בתוך הרינג
  • אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים.

קרם לימון:
100 גרם מיץ לימון
30 גרם מים
80 גרם חלמונים
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
70 גרם חמאה
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ושומרים בצד 10 דקות לפחות
  • שמים את כל יתר החומרים מלבד החמאה בסיר ומבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות עד שמסמיך (85 מעלות)
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ולאחר מכן את החמאה
  • רצוי לבלנדר היטב עם בלנדר מוט
  • יוצקים את כל הקרם אל הרינג על גבי הפיננסייר האפוי ומעבירים למקפיא לחצי שעה

מוס יוזו:
90 גרם ביצים
70 גרם סוכר
40 גרם מחית/מיץ יוזו (או מיץ לימון אם אין)
30 גרם מיץ לימון
50 גרם חמאה
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים
150 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים את מיץ היוזו והלימון בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • בינתיים מערבבים ביצים וסוכר בקערה
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים עד להסמכה ב-85 מעלות ומסירים מהאש
  • מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב
  • מוסיפים את החמאה ומבלנדרים עד שהיא נטמעת בתערובת
  • מקציפים את השמנת ומקפלים אותה אל התערובת כשהיא ב-35 מעלות
  • יוצקים שכבה של מוס על גבי קרם הלימון הקפוא ומחזירים למקפיא לחצי שעה

מוס ליים אוורירי:
100 גרם מיץ ליים (או לימון אם אין)
50 גרם מים (1)
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים (2)
150 גרם שמנת מתוקה

מרנג איטלקי:
70 גרם חלבון
130 גרם סוכר
15 גרם גלוקוז
50 גרם מים

  • משרים את הג'לטין במים (2) ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מחממים מעט את מיץ הליים והמים (1) ומסירים מהאש
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומוסיפים אל הליים
  • מכינים מרנג איטלקי: מחממים מים, סוכר וגלוקוז עד ל-118 מעלות. קצת לפני שמגיעים לטמפרטורה מתחילים להקציף את החלבונים ואז יוצקים את הסירופ החם אל החלבונים. ממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות עד שקערת המיקסר נעימה למגע.
  • שוקלים 90 גרם מהמרנג ומערבבים אותו עם מיץ הליים המסונן (את יתרת המרנג ניתן לשמור בהקפאה לשימוש אחר)
  • מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
  • יוצקים שכבה של מוס ליים על גבי המוס הקודם ומחזירים למקפיא לשלוש שעות לפחות
  • מחלצים מהרינג ושומרים במקפיא. מפשירים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההגשה.
 IMG_0135_3.jpg

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 15 תגובות

  1. Yigal Karbi

    בכמה להגדיל ל תבנית 24 עגולה ?

    1. בייקרי 365

      צריך להגדיל בשמינית, כלומר לכפול את כל החומרים ב-1.125

      1. Yigal Karbi

        תןדה… היא כבר מוכנה (הגדלתי בערך ב 20 אחוז)

  2. א.ר

    יצא מעולה תודה על המתכון.
    איך יצא לך כזה כהה הבצק פריך? טחנת שקדים עם קליפה?

  3. אסנת רבי

    היי, נראה פצצה!!
    היכן ניתן להשיג את הלימונים למיניהם? (איזור ירושלים)
    ואיך הפריך יצא כהה?
    המון תודה לפוסט נפלא!!!

    1. בייקרי 365

      סודאצ'י ויוזו ניתן להשיג כמחיות קפואות בחנויות המתמחות באפייה או במיץ בבקבוק בחנויות אסייתיות.
      הצבע שרואים בתמונה מגיע משכבת הפיננסייר שעל הבצק הפריך.

      1. אסנת רבי

        תודה רבה!!

  4. חנה

    היי, המתכון נראה מעולה! אני רואה שאת הסודאצ'י והיוזו אפשר להשיג בחנויות מסוימות, תוכל לכתוב שם של כמה מהן? ניסיתי לברר במקום מגוריי ברעננה ולא ידעו על מה אני מדברת 🙁

    1. בייקרי 365

      מיץ יוזו אפשר להשיג בבקבוקים בחנויות שמתמחות בחומרי גלם מהמזרח הרחוק (למשל מזרח ומערב) וגם אצל מיסטרל. מחית יוזו קפואה אפשר לפעמים להשיג בחנויות שמתמחות בחומרי גלם לאפייה (אפשר לבדוק אצל מר קייק אם יש לו).
      נכון לעכשיו לא מצאתי מקום שמוכרים סודאצ'י בכל צורה שהיא בארץ. אפשר להזמין מיץ סודאצ'י באמזון.

  5. ליאור

    הי המתכון טוב גם לרינג 20 סמ?

  6. עידית

    אם יש בהישג ידי רק לימון ויוזו – זה לא ייצא לימוני מדי?

    1. בייקרי 365

      לא, ייצא אחלה

  7. טל

    אחד המתכונים הלא מאוזנים שיצא לי להכין(ואני קונדיטורית מקצועית..)
    חמוץ בטירוף.חבל .לראשונה עוגה אצלנו הלכה לפח

  8. נעמי

    עוגה מדהימה. הכנתי אותה כמה פעמים ובכל פעם היא הייתה שיחוק .

השאר תגובה