טוויסט על פבלובה מתוקה-חמוצה – רולדת מרנג ופיסטוקים מגולגלת עם קרם יוזו-לימון. כיפי, מרענן, מרשים ומפנק!

IMG_0163_2.JPG

לקרם לימון:
50 גרם מיץ לימון
50 גרם מיץ יוזו
30 גרם מים
80 גרם חלמונים (מ-4 ביצים גודל L)
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
70 גרם חמאה
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים בסיר את מיץ הלימון, היוזו והמים ומחממים לסף רתיחה
  • יוצקים על חלמונים מערבבים עם סוכר להשוואת טמפרטורות ומחזירים לסיר
  • מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם עד להסמכה
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין, הגרידה והחמאה ומערבבים היטב עד שהם נטמעים פנימה
  • מעבירים למקרר לחצי שעה

לרולדה:
200 גרם חלבון (מ-5 ביצים גודל L)
280 גרם סוכר
30 גרם פיסטוק גרוס גס

  • מקציפים את החלבונים במיקסר עד שצבעם מתחיל להיות לבן
  • מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
  • ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב מאוד
  • מורחים את המרנג בצורת מלבן על מגש עם נייר אפייה ומפזרים מעל את הפיסטוקים
  • אופים בחלק התחתון של התנור 8 דקות ב-180 מעלות ועוד 15 דקות ב-140 מעלות
  • מוציאים מהתנור ומייד הופכים על גבי נייר אפייה נוסף ומקלפים את נייר האפייה שהיה למטה
  • מצננים כ-10 דקות בחוץ
  • מורחים את קרם הלימון המקורר ומגלגלים לצורת רולדה הדוקה, נעזרים לצורך כך בנייר האפייה שנמצא בתחתית
  • מעבירים למקרר לשעה לפחות. רצוי להגיש באותו יום שמכינים. שומרים במקרר עד יומיים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. pnina61

    האם אפשר רק עם לימון ללא יוזו ?
    לפרווהמ – להוסיף ג'לטין במקום החמאה ?

    1. בייקרי 365

      אפשר רק לימון. אפשר להוריד את החמאה ולהוסיף עוד גרם אחד של ג'לטין ו6 גרם מים

  2. pnina61

    אפיה בחלק התחתון של התנור… בטורבו או באפיה רגילה .

  3. pnina61

    יצא מצוין…. אפשר לוותר על גרם הג'לטין הנוסף. מספיק יציב.
    תודה רבה

השאר תגובה