טוויסט על פבלובה מתוקה-חמוצה – רולדת מרנג ופיסטוקים מגולגלת עם קרם לימון. כיפי, מרענן, מרשים ומפנק!
לקרם לימון:
100 גרם מיץ לימון
30 גרם מים
80 גרם חלמונים (מ-4 ביצים גודל L)
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
70 גרם חמאה
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
- משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- שמים בסיר את מיץ הלימון והמים ומחממים לסף רתיחה
- יוצקים על חלמונים מערבבים עם סוכר להשוואת טמפרטורות ומחזירים לסיר
- מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם עד להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין, הגרידה והחמאה ומערבבים היטב עד שהם נטמעים פנימה
- מעבירים למקרר לחצי שעה
לרולדה:
200 גרם חלבון (מ-5 ביצים גודל L)
280 גרם סוכר
30 גרם פיסטוק גרוס גס
- מקציפים את החלבונים במיקסר עד שצבעם מתחיל להיות לבן
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
- ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב מאוד
- מורחים את המרנג בצורת מלבן על מגש עם נייר אפייה ומפזרים מעל את הפיסטוקים
- אופים בחלק התחתון של התנור 8 דקות ב-180 מעלות ועוד 15 דקות ב-140 מעלות
- מוציאים מהתנור ומייד הופכים על גבי נייר אפייה נוסף ומקלפים את נייר האפייה שהיה למטה
- מצננים כ-10 דקות בחוץ
- מורחים את קרם הלימון המקורר ומגלגלים לצורת רולדה הדוקה, נעזרים לצורך כך בנייר האפייה שנמצא בתחתית
- מעבירים למקרר לשעה לפחות. רצוי להגיש באותו יום שמכינים. שומרים במקרר עד יומיים.
האם אפשר רק עם לימון ללא יוזו ?
לפרווהמ – להוסיף ג'לטין במקום החמאה ?
אפשר רק לימון. אפשר להוריד את החמאה ולהוסיף עוד גרם אחד של ג'לטין ו6 גרם מים
תודה רבה
אפיה בחלק התחתון של התנור… בטורבו או באפיה רגילה .
טורבו
יצא מצוין…. אפשר לוותר על גרם הג'לטין הנוסף. מספיק יציב.
תודה רבה
מעולה, תודה!
האם אפשר להמיר באיזה אופן למלית תותים / מנגו?
כן, אפשר להחליף את מיץ הלימון במחית תותים או מחית מנגו
תודה רבה.
רק לוודא שהבנתי נכון…
מחית – הכוונה לתותים / מנגו טבעיים טחונים? או מחיות שקונים בחנויות מתמחות?
אפשר טחון ואפשר קנוי, יעבוד בשני המקרים