הנה מקרונים שאפשר לפתוח איתם בכיף שנה באמת מתוקה. בפנים – מרמלדת אגסי נאשי (על תקן התפוח, יעבוד גם עם כל סוג של תפוחים) וגנאש שוקולד מריר-דבש. זה טעיייים!!
את המקרונים מכינים לפי המדריך השלם שלנו למקרונר והנה המתכון למלית.
מרמלדת אגסים/תפוחים:
110 גרם תפוחים/אגסים טחונים למחית
1 תפוח/אגס מקולף ומגולען חתוך לקוביות קטנות
12 גרם סוכר אינוורטי
30 גרם סירופ גלוקוז
4 גרם פקטין NH
50 גרם סוכר
- מחממים בסיר את המחית, הסוכר האינוורטי וסירופ הגלוקוז ל-50-60 מעלות
- מערבבים בקערית קטנה את הפקטין והסוכר ומוסיפים אל הסיר
- מוסיפים את קוביות הפרי אל הסיר וממשיכים לבשל עד שמגיע לרתיחה
- מבשלים עוד 3 דקות ומסירים מהאש
- מצננים ושומרים במקרר עד להרכבה
גנאש שוקולד מריר ודבש:
210 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
60 גרם דבש
380 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
- מחממים את השמנת בסיר עם הווניל והדבש ויוצקים על גבי השוקולד
- מערבבים מהמרכז כלפי חוץ עד שמקבלים גנאש חלק ומבריק ללא גושים
- מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים לערבב עד שהיא כולה נטמעת בגנאש
- פורסים ניילון נצמד על מגש ושופכים עליו את הגנאש בשכבה אחידה בעובי 1 ס"מ בערך
- מכסים את הגנאש גם מעל בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
הרכבה:
- מניחים עם כפית כמות קטנה של מרמלדת תפוחים/אגסים במרכז כל מקרון
- מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר קטן ומזלפים טבעת מסביב למרמלדה
- סוגרים עם עוגיית מקרון נוספת ומהדקים