איך אתם הכי אוהבים את עוגות השמרים שלכם? אני הכי אוהב את אלו שאפשר לפרק עם הידיים ואת אלו שיש בהם המון קינמון וסוכר. אז הנה עוגה אחת שאהובה עליי במיוחד כי יש לה את שתי התכונות. ריבועי שמרים שתולשים וזוללים עם הידיים וביניהם שכבות כיפיות של סוכר וקינמון. ואם העוגה עדיין חמימה מהתנור אז זאת בכלל שלמות!

IMG_0150_2.JPG

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה

לבצק:
350 גרם קמח (3 כוסות + 1 וחצי כפות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
חצי כפית מלח
60 גרם מים (1/4 כוס)
8 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
80 גרם חלב ( 1/3 כוס)
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

למריחה:
30 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 כפיות קינמון

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך שעה
  • מרדדים את הבצק לעלה דק בגודל 30X50 ס"מ
  • מברישים את הבצק בחמאה הרכה ומפזרים בנדיבות סוכר מעורבב עם קינמון
  • חותכים את הבצק ל-6 חלקים שווים לאורך ואז ל-6 חלקים שווים לרוחב
  • מסדרים את המלבנים שהתקבלו כשהם עומדים בתבנית עד שממלאים את כל התבנית
  • מכסים בשקית גדולה ומתפיחים עוד 45 דקות
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך 30 דקות
  • מצננים וזוללים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. רויטל

    ואם רוצים פרווה (עדיף בלי מרגרינה)?

  2. אפרת

    לאיזה עובי לרדד את הבצק?

    1. בייקרי 365

      חצי ס"מ

  3. נוי

    אפשר לאפות על תבנית גדולה יותר ״פריסטייל״? או שהחתיכות יפרדו?

    1. בייקרי 365

      פחות יעבוד

  4. הגר

    היי, יכול להיות ש2 ביצים זאת טעות?? הכנתי את הבצק ויצא ממש דביק
    תודה מראש 😃

    1. בייקרי 365

      לא טעות. אם הבצק עדיין דביק צריך ללוש עוד זמן ולהיעזר בטיפה קמח במידת הצורך

השאר תגובה