שמרים בתלישה

ב

"ויאכילהו מחלב חיטה ומצור דבש אשביעך" תהילים פא' 17

שבעה מתכונים בהשראת שבעת המינים. ראשונה היא החיטה הפופולרית ומה מייצג חיטה יותר מאשר עוגת שמרים? כאן בגרסת תלישה שזוללים עם הידיים ועם המון קינמון וסוכר.

IMG_0150_2.JPG

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה

לבצק:
350 גרם קמח (3 כוסות + 1 וחצי כפות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
חצי כפית מלח
60 גרם מים (1/4 כוס)
8 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
80 גרם חלב ( 1/3 כוס)
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

למריחה:
30 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 כפיות קינמון

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך שעה
  • מרדדים את הבצק לעלה דק בגודל 30X50 ס"מ
  • מברישים את הבצק בחמאה הרכה ומפזרים בנדיבות סוכר מעורבב עם קינמון
  • חותכים את הבצק ל-6 חלקים שווים לאורך ואז ל-6 חלקים שווים לרוחב
  • מסדרים את המלבנים שהתקבלו כשהם עומדים בתבנית עד שממלאים את כל התבנית
  • מכסים בשקית גדולה ומתפיחים עוד 45 דקות
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך 30 דקות
  • מצננים וזוללים
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s