עוגת שמרים בגרסת תלישה שזוללים עם הידיים ועם המון קינמון וסוכר. גם כיף וגם טעים…
חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה
לבצק:
350 גרם קמח (3 כוסות + 1 וחצי כפות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
חצי כפית מלח
60 גרם מים (1/4 כוס)
8 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
80 גרם חלב ( 1/3 כוס)
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
למריחה:
30 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 כפיות קינמון
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך שעה
- מרדדים את הבצק לעלה דק בגודל 30X50 ס"מ
- מברישים את הבצק בחמאה הרכה ומפזרים בנדיבות סוכר מעורבב עם קינמון
- חותכים את הבצק ל-6 חלקים שווים לאורך ואז ל-6 חלקים שווים לרוחב
- מסדרים את המלבנים שהתקבלו כשהם עומדים בתבנית עד שממלאים את כל התבנית
- מכסים בשקית גדולה ומתפיחים עוד 45 דקות
- מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך 30 דקות
- מצננים וזוללים
ואם רוצים פרווה (עדיף בלי מרגרינה)?
לאיזה עובי לרדד את הבצק?
חצי ס"מ