פרעצל בירה

ב

"והמה באו בית לחם בתחילת קציר שעורים" רות א' 22

שבעה מתכונים בהשראת שבעת המינים. שנייה היא השעורה העשירה שכאן מגיעה בצורת בירה ומתקבל פרעצל בירה מנחם ומשגע שאי אפשר להפסיק לזלול.

IMG_0158_2.JPG

חומרים ל-8 יחידות בגודל של לחמנייה

110 גרם חלב
200 גרם בירה בהירה
40 גרם חמאה רכה
30 גרם סוכר חום כהה
7 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח
כפית מלח

לבישול:
ליטר וחצי מים
3 כפות סודה לשתייה

להברשה:
1 ביצה
שמן זית
מלח גס

  • שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה במהירות בינונית במשך 10 דקות
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומתפיחים במשך שעה וחצי
  • מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומגלגלים כל אחד לצורת גליל, כמו לחמנייה מאורכת
  • מסדרים על מגש ומתפיחים עוד 30 דקות
  • בינתיים שמים בסיר את המים והסודה לשתייה ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים מעט את האש לקבלת ביעבוע עדין
  • מכניסים כל אחת מהלחמניות אל המים ומבשלים כ-20-30 שניות מכל צד
  • מסננים את הלחמניה היטב מהמים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
  • חותכים בכל לחמניה שלושה חתכים עם סכין חדה ומברישים עם ביצה
  • אופים ב-200 מעלות 15-20 דקות עד להזהבה יפה
  • לאחר האפייה מברישים במעט שמן זית ומפזרים מלח גס
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s