"התאנה חנטה פגיה" שיר השירים ב' 18

שבעה מתכונים בהשראת שבעת המינים. רביעית היא התאנה הענוגה וכאן בחרתי להכין עוגה בחושה דחוסה ועשירה מלאה בהמון תאנים מיובשות (דבלים). הפירות זוכים להשרייה ארוכה בתה סמיך אבל יתר ההכנה לוקח פחות מ-5 דקות.

IMG_0166_2.JPG

חומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק גדולה

350 גרם תאנים מיובשות חתוכות לקוביות גדולות
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
4 שקיקי תה
300 גרם מים רותחים
125 גרם סוכר חום בהיר
250 גרם קמח תופח
1 ביצה
חצי כפית קינמון

  • יוצקים את המים הרותחים על שקיקי התה ומשאירים בצד ל-10 דקות
  • מוציאים את שקיות התה ויוצקים את התה על גבי התאנים והאגוזים
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להשרייה של שעתיים לפחות ועדיף ללילה
  • מוסיפים לקערה את כל יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה מאוד
  • יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת
  • אופים ב-180 מעלות 45-50 דקות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה